önkéntesség

2019.11.15. 12:15

Meleg étellel segítenek a rászorulókon

Több száz önkéntes jelentkezett a hat hónapig tartó ételosztásra Debrecenben.

Palánki Ferenc debrecen–nyíregyházi megyés püspök áldásával kezdődött november 9-én a debreceni Kolping Ház épülete előtti ételosztás. A november 1-jétől április 30-ig tartó krízis­időben hétről hétre minden szombaton a város több pontján várják önkéntesek meleg étellel a rászoruló embereket. Csóra Miklós és Oláh Zoltán, az ételosztás kezdeményezői elmondták: minden hétvégének megvan a maga „házigazdája”, főző- és ételosztó csapata, akik mögött különböző felekezetű köznevelési intézmények, ifjúsági szervezetek, egyházközségek, gyülekezetek, baráti társaságok állnak.

Az első alkalmon Palánki Ferenc püspök az aznapi időjárásra utalt a beszédében: a nyirkos, esős órák után még a nap is kisütött, a szeretet hatása a természetben is megvalósult. A főpásztor ezt Szent Pál rómaiakhoz írt levelének egy sorával erősítette meg: – Maga a természet sóvárogva várja Isten fiainak megnyilvánulását. A természet ugyanis mulandóságnak van alávetve, nem mert akarja, hanem amiatt, aki abban a reményben vetette alá, hogy a mulandóság szolgai állapotából majd felszabadul az Isten fiainak dicsőséges szabadságára – olvasható a Magyar Kurír honlapján.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában