hulladékcsökkentési akció

2019.11.25. 13:37

Kitisztították a darvasi temetőt

Először a temetőt tette rendbe a tisztább Darvasért tevékenykedő lelkes csoport.

Darvas volt az egyetlen település a bihari térségben – Berettyóújfalun kívül -, amely regisztrált a november 16-tól 24-ig zajló Európai Hulladékcsökkentési Hét programjára. A darvasi Jankuly Imrének szívügye a hulladékkezelés, de most végre társakra is talált a kezdeményezéséhez.

Fotó: olvasói felvétel

Művirág helyett élőt

Takács Attila, Darvas fiatal, lelkes új polgármestere szintén fontosnak tartja, hogy a kis falu élete a lehető legjobb irányba forduljon. November 24-én a darvasi református temetőben gyűlt össze az a tizenhét ember, aki fontosnak érezte a Jankuly Imre által meghirdetett akciót, ami a „Csökkentsük a temetőkben a hulladékot!” szlogennel szólt a lakossághoz. Takács Attila polgármester és Szabó Gyula református lelkész is beszéltek a jelenlévőkhöz, és közösen elhatározták, hogy szelektív hulladékgyűjtőket helyeznek el a temetőben, illetve hetente elszállításra kerülő konténerrel oldják meg a hulladékproblémát. A polgármester elmondta, hogy szerinte az is megoldás lehetne, ha műanyag koszorúk, virágok helyett élő virágokkal díszítenék elhunytaik síremlékét a darvasiak.

Jankuly Imre beszélt a hulladékégetés káros hatásairól is, amit a megjelentek élénk érdeklődése övezett. – Az akciót sikeresnek ítélem, mivel a kis létszámú településünkön viszonylag sokan megjelentünk, és elindulni látszik egy folyamat, ami tisztábbá és kulturáltabbá teheti környezetünket – összegezte Jankuly Imre a kezdeményezést.

B. Kiss Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában