állatvilág

2019.11.15. 12:00

Ismét wallisi feketeorrú kisbárány született a debreceni állatkertben

A cívisváros állatkertje idén már másodszor szolgálhat örömhírrel a tavaly tavasszal érkezett wallisi feketeorrú juhok háza tája felől, miután nőstényük újabb egészséges utódnak adott életet november 8-án.

Fotó: Debreceni Állatkert

Az életerős, de még jó ideig szülei gondoskodását élvező kis kosbárány jókedvűen és játékosan tölti idejét, étvágya kifogástalan. A magyar állatkertek közül kizárólag a debreceniben megtalálható fajtához tartozó család már megtekinthető kifutójukban – olvasható az állatkert közleményében.

A Svájc délnyugati részén található Wallis kantonból származó feketeorrú különösen szívós, nagytermetű és erős testfelépítésű hegyvidéki juhfajta. Beszédes nevét egyrészt származási helyéről, másrészt külső, bohókás jegyeiről; az orron és a fej arcorri részén elhelyezkedő fekete, maszkszerű foltjairól kapta. Mind a hímek, mind a nőstények szarva jellegzetesen csavart. Kiegyensúlyozott, nyugodt vérmérsékletük miatt a látogatók testközelből is találkozhatnak velük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában