hitélet

2019.11.15. 12:25

Fiatalokat várnak böjt idején lelkigyakorlatra

Görögkatolikus ifjúsági találkozó lesz Máriapócson – itt a jelentkezési határidő.

Tizennégy és huszonöt év közötti fiatalok számára szervez lelkigyakorlatot az Országos Görögkatolikus Ifjúsági Fórum (OGIF) csapata és Verdes Miklós atya november 22. és 24. között Máriapócson. A Görögkatolikus Főegyházmegye honlapján olvasható felhívás a találkozó aktualitására is kitér.

– A karácsony előtti böjti időszakban készülünk Krisztus születésére, eljövetelére, várjuk Őt, de vajon mi is megyünk hozzá? Egyáltalán hogyan tudunk Krisztushoz menni, közel kerülni és vele maradni, amikor az élet számtalan földi javakkal és csillogással csábít helyette? Hogyan igazítsuk életünket Istennel Istenhez és Istenben, amikor életünk talán legváltozékonyabb és legszeszélyesebb, de ugyanakkor egyik legszebb és leggazdagabb időszakában vagyunk? Ezekre és hasonló személyes, gyakorlati kérdésekre keresünk közösen választ a lelkigyakorlat alatt, és buzdítjuk egymást a közös imádság és lelki beszélgetés ereje által hitünk megélésére a mindennapi életben.

Erre teremt lehetőséget és alkalmat az ifjúsági lelkigyakorlat, ahol lehetőségünk lesz a legutóbbi ifjúsági összejöveteleken megélt kapcsolatok ápolására, de új ismeretségek megkötésére is. Jelentkezni az OGIF Facebook-oldalán, illetve honlapján lehet november 15-ig – tájékoztat a főegyházmegye portálja.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában