fotókkal

2019.11.29. 15:04

Elültették az idei ezredik fát Debrecenben

Készül a város környezetvédelmi akcióterve – jelentette be Papp László polgármester.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

A „Debrecen, a mi kertünk” program keretében 50 darab fát ültetett el az önkormányzat a Wesselényi-lakótelepen pénteken.

„Áprilisban indítottuk el az akciót, amelynek során azt vállaltuk, hogy a következő néhány évben legalább 10 ezer fát ültetünk el Debrecen zöld közterületein. Jelentős előrelépést tettünk 2019-ben, miszerint a most elültetendő 50 tölgy egyike az ezredik fa ebben az esztendőben”

– fogalmazott Papp László polgármester a sajtótájékoztatón. Mint az szavaiból kiderült, a helyszín kiválasztásának oka a forgalmas csomópont volt. Az elültetett fasor a szálló por, a közlekedésből fakadó hátrányok csökkentését szolgálja majd, éppen a terület mögött található lakóépületek érdekében.

Papp László kifejtette, egy igazi összefogás alakult ki emögött a program mögött, hiszen nem csak a város, a körzetek képviselői tettek hitet amellett, hogy Debrecen fásítása egy fontos ügy, hanem a program a keretében 700 fát ajánlottak fel magánszemélyek és gazdasági társaságok, melyet az elmúlt hetekben, hónapokban el is ültettünk városszerte.

 

– Debrecenben lakik a Nagyerdő, s hol ne ültetnék fát, ha nem a cívisvárosban. Célunk, hogy azzal a gazdasági fejlődéssel, ami Debrecenben végbement, együtt tudjon a város zöldterülete is fejlődni, ezáltal a cívisvárosiaknak hosszú távon élhető környezetet nyújtani – fűzte hozzá Balázs Ákos alpolgármester.

Készülőben a klímastratégia

Papp László a sajtó munkatársainak elmondta, a városban nagyfokú, intenzív zöldfelület-fejlesztési program zajlik, ami elsősorban a lakótelepekre koncentrál. – A Dobozikertben és a Sestakertben már elvégeztük a zöldfelület-fejlesztési programot, jelenleg is folyik a Vénkertben, jövőre indul a Tócóskertben és Tócóvölgyben, valamint a város különböző pontjain.

– Azt hiszem, egészen biztosak lehetnek Debrecen polgárai abban, hogy a városvezetés, a Fidesz-KDNP-frakció egyértelműen elkötelezett egy új klímastratégia mellett. Készül az a környezetvédelmi akcióterv, amely Debrecen válaszlépéseit foglalja majd össze a változó klimatikus viszonyokra vonatkozóan, s amelyet rövidesen a közgyűlés elé is viszünk – ismertette a város első embere. Hangsúlyozta: felelősen gondolkodunk Debrecen jelenéről és jövőjéről is. Szeretnénk ezt a várost üdén és zölden átadni azoknak a fiataloknak, akik majd egykor a helyünkre lépnek és döntéseket hoznak a város jövőjét illetően.

PTZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában