növényvédelmi fórum

2019.10.16. 20:10

Nem unatkoznak mostanában a növényorvosok

Mivel egyre több a kártevő, fokozatosan felértékelődik a növényvédelem.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

A növényorvosok „méhbarát” tevékenységéről, régi és új növényi vírusbetegségekről, továbbá technológiai fejlesztésekről és a megelőző növényvédelemről is szó esett a Tiszántúli Növényvédelmi Fórumon a debreceni DAB-székházban szerdán. A konferencia mintegy 120 résztvevőt, oktatókat, kutatókat gyakorló növényorvosokat és növényorvos-hallgatókat vonzott. – Itt közvetlenül van lehetőségük a kutatóknak, illetve a hallgatóknak egymással találkozniuk és tanácskozniuk – emelte ki dr. Kövics György János, a Debreceni Egyetem Növényvédelmi Intézetének egyetemi tanára, a konferencia elnöke. Hozzátette: a növényvédelemnek ma nagyon fontos szerepe van, hiszen egyre újabb állati kártevők, betegségek, gyomok bukkannak fel. A tudomány képes megoldásokat kínálni ezek kezelésére – mondta a szakértő.

A legjobb növényvédő

A kétnapos rendezvény első napján átadták a Gulyás Antal-emlékérem a növényvédelemért elismerést is. A díjat Leskó István mádi szőlész-borásznak, növényorvosnak ítélték oda. A résztvevők a második napon megtekintik Nagyvárad nevezetességeit, például a Partiumi Keresztény Egyetemet, ahol a Debreceni Egyetem kihelyezett mezőgazdasági mérnöki képzést folytat, továbbá megismerkednek az Érmelléki borvidék tájfajtáival, borászati és növényvédelmi problémáival. A program végül Bihardiószegen zárul.

GyT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában