hírmorzsák

2019.10.30. 13:48

Megalakultak a megye képviselő-testületei

Kaba, Létavértes, Nádudvar és Polgár újonnan választott képviselő-testülete is megtartotta alakuló ülését.

Fotó: Turóczi Barnabás

Eskütétellel és a megbízólevelek átvételével megalakult Polgár önkormányzati képviselő-testülete. A hivatalos ülésen a polgármester ismertette programját, majd a képviselő-testület titkos szavazással dr. Faragóné Béres Editet választotta alpolgármesterré – adta hírül tudósítónk, Csőke Vivien.

A hivatalos jogszabályok figyelembevételével október 22-én Nádudvaron is megtörtént a polgármesteri munkakör hivatalos átadása-átvétele Beke Imre és Maczik Erika között. Az újonnan hivatalba lépő településvezető jelezte a nyugdíjba vonuló Beke Imrének, hogy számít a tizenhárom év alatt összegyűlt tapasztalatára. Utóbbi pedig örömmel segíti tanácsaival továbbra is szeretett „szülőfaluját” – tudtuk meg Marján Lászlótól. Az újonnan választott testület október 28-án tartotta első, alakuló ülését, amelyen eskütétel után módosították az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát, s megválasztották az ügyrendi bizottság tagjait. Az elnök Kalmár Erzsébet lett, tagja dr. Koroknai-Bokor Erzsébet, külsős tag pedig dr. Réz Szilvia. Alpolgármestert is választottak Réz Szilárd személyében.

Létavértesen szintén megtartotta alakuló ülését a város önkormányzati képviselő-testülete. Esküt tett Árva Barna, Nagy Józsefné, Papp Zoltán, Puja György, Sós Tibor, Szabó Tibor, Szentmiklósi Miklós, Vályiné Pápai Viola képviselő, valamint Menyhárt Károly polgármester. A képviselők Papp Zoltánt választották Létavértes alpolgármesterének – jelentette Turóczi Barnabás.

Kabán október 29-én tette le hivatali esküjét a képviselő-testület. A régi-új polgármester Szegi Emma mellett a grémium tagjai: Bartha Tibor, Boldoghné Kiss Ágnes, dr. Kaszásné Sarkadi Anna Mária, Kiss Gáborné, Kovács Gusztáv, dr. Nagy István, dr. Sáska Sándor és Váradi Istvánné. Alpolgármesternek Váradi Istvánnét és Kiss Gábornét választották – tájékoztatott Marján László.

Borítókép: A létavértesi városháza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában