paradicsom

2019.10.16. 14:03

Jövőre Kefaloniába indul járat Debrecenből

Június közepétől szeptember végéig heti rendszerességgel szombati napokon fog közlekedni a gép.

Fotó: Shutterstock

– Minden debreceni érdeke, hogy elérjük Európa bármely pontját – hangsúlyozta dr. Kovács Ádám, a polgármesteri hivatal kabinetvezetője, a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren tartott sajtótájékoztatón szerda délelőtt. Hozzátette, az előző évhez képest 65 százalékkal több a reptér utasforgalma.

– Idén elindul a repülőtér felújítása, többek között egy új futópálya tervezése, és egy 21. századi követelményeknek megfelelő utasterminál tervpályázatának kiírása – mondta el dr. Kovács Ádám.

Majd Komora Zoltán, az IBUSZ vezérigazgató-helyettese vette át a szót, akitől megtudtuk:

piackutatást végeztek a városban, milyen járatra lenne igény, s szinte egyöntetűen a görögországi Kefalonia jött ki eredményként.

– Szinte teljesen tele vannak a pesti gépek, illetve rá kellett jönnünk, hogy nem elég egy charterjárat, s így döntöttünk Debrecen mellett – fogalmazott Komora Zoltán. Hozzátette: 2021-től újabb üdülővárosokat szeretnének megcélozni, az egyeztetések már zajlanak.

Fotó: Matey István

Nem késett

Vajda János, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér ügyvezető igazgatója kiemelte, Kelet-Magyarország legforgalmasabb repülőtereként fontos szempont, hogy bővítsük a chartergépek számát. – Idén egyetlenegy charterjárat sem késett egy percet sem, s ez fontos a nyaralásra indulóknak, valamint az érkezőknek – fogalmazott.

Fotó: Matey István

ND

Borítókép: a kefaloniai Asszosz faluja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában