engedéllyel játszik

2019.10.15. 10:16

Hangos utcazenészre panaszkodnak a belvárosi lakók

Az utóbbi hónapokban többen panaszkodtak a Debrecen belvárosában, a Kossuth tér és a Csapó utca környékén lakók egy fiatalember zenéjére, aki erősítőt használva gitározik. Túl hangosnak, néhányan ráadásul unalmasnak tartják. A közterület-felügyelethez fordultunk.

Az utóbbi hónapokban időnként gitárzenétől hangos Debrecen belvárosában a Kossuth tér és a Csapó utca eleje, ahol egy fiatalember erősítőt használva gitározik. A férfi a nagy fekete hangládát általában közvetlenül a lába mellé teszi, előtte a díszkövön a nyitott gitártok, abba várja az adományokat. Az arra sétálók közül sokan megállnak, hallgatják néhány percig a muzsikát, időnként pénzt is dobnak neki.

Engedéllyel használja

A környéken lakók viszont akaratuk ellenére órákig részesei a „koncerteknek”, amely a hozzánk eljutott panaszok alapján nem mindenkinek nyeri el maradéktalanul a tetszését, mivel egy kicsit hangos és gyakran ismétel néhány dalt.

Tőzsér Gyula, a Debreceni Közterület Felügyelet hatósági osztályának vezetője arról tájékoztatta lapunkat, hogy a gitáros engedéllyel használ erősítőt.

Elmondta: az utcazenéléshez akkor kellenek hatósági hozzájárulások, közterület-hasznosítási szerződés, ha ahhoz hangosító berendezést vesz igénybe az illető, vagy öt négyzetméternél nagyobb közterületet használ.

Az engedélyt általában egy szezonra (tavasztól őszig) szokták megadni, de akár egy évre is lehet kérni, amelyért fizetni kell – tudtuk meg a közterület-felügyelet illetékesétől. Hozzátette: eddig ugyan nem sok panasz jutott el hozzájuk a gitárossal kapcsolatban, de a felügyelők ennek ellenére arra kérték a férfit, hogy lehetőleg szélesítse repertoárját.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában