fotókkal

2019.10.08. 11:37

Felújítják a Jászai Mari utcát

Új aszfaltburkolatot kap Debrecen belvárosában, a Szent Anna utca elejéből nyíló Jászai Mari utca.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

Légkalapács hangja keveredett a szokásos nagyvárosi forgalom zajával Debrecenben, a Jászai Mari utcán kedden délelőtt. A Szent Anna utca elejéből nyíló, a Piac utca és a Batthyány utca közötti területet feltáró kis utca korábban sokszor foltozott, hepehupás, tönkrement burkolatát egy nagy sárga munkagéppel kezdték felbontani.

Kis utca, nagy forgalommal

Itt tartott sajtótájékoztatót Papp László, Debrecen polgármestere, aki először arra emlékeztetett, hogy hétfőn az egyik külvárosban, a Bayk András kerti Felsőpércsi utcán adtak át egy elkészült aszfaltozást. Aztán azzal folytatta, hogy most a belvárosban, a Jászai Mari utcában kezdődött útfelújítás.

– Ez a város egyik legforgalmasabb útszakasza, annak ellenére, hogy lakóterületi útról van szó. A tömbbelsőben egy nagy parkoló is található, amely ezen az útvonalon keresztül közelíthető meg – magyarázta a városvezető.

 

Elmondta: ezért indokolt az elhasználódott útburkolat felújítása, újraaszfaltozása. A 110 méter hosszú szakaszt érintő, 28 millió forintba kerülő önkormányzati beruházásra azt követően kerül sor, hogy a környéken lakókkal folytatott beszélgetések után a cserét Hetei József önkormányzati képviselőjelölt kérte.

– Célunk, hogy az itt élők is érezzék, a város, a városvezetés gondol rájuk – jelentette ki Papp László.

A nemzeti ünnepre elkészül

Hetei József arról beszélt a tájékoztatón, örül annak, hogy a lakók igénye összhangba került a Főnix Terv útfelújításokra vonatkozó részével. – Ezáltal sokkal komfortosabb és élhetőbb környezetet lehet biztosítani – jelentette ki. Hozzátette: a felújítás idejére az ott élők türelmét kéri.

A beruházás várhatóan két hét alatt készül el.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában