átadták az új iskolabuszt

2019.10.12. 15:10

Buszgyártó csarnokot épít Debrecenben az ITK Holding Zrt.

Bemutatták az Inter Traction Electrics Kft. által fejlesztett és gyártott legújabb iskolabuszt, valamint együttműködési megállapodást kötöttek a jövő nemzedéke képzéséért.

Fotó: Kiss Annamarie

A sajtótájékoztatón sor került – az elmúlt időszakban végrehajtott jelentős beruházások és fejlesztések eredményeként – az új üzemcsarnok alapkő-letételére, továbbá együttműködési megállapodás aláírására a Debreceni és a Berettyóujfalui Szakképzési Centrummal a jövő műszaki szakembereinek lehető legmagasabb szintű képzése és támogatása érdekében.

A rendezvényen Kossa György, az ITK Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója bemutatta a jövő iskolabuszát. Beszédében kiemelte: a jövő nemzedékének nagyon fontos, hogy nyugodt és biztonságos körülmények között utazhasson. Ezért az újonnan bemutatott iskolabusz számos műszaki biztonsági felszerelésekkel rendelkezik, többek között beépített közlekedésijelzőtábla-felismerővel és automata tűzoltó rendszerrel. Papp László, Debrecen polgármestere köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a debreceni autóbuszgyártás világszínvonalú, és fontossága elengedhetetlen; Debrecenben meghatározó iparág a járműipar.

A borítóképen: Kossa György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában