debreceni egyetem

2019.10.28. 17:57

A munkajog köré épül a Science Café legújabb előadása

„Munkajog mozgásban – helyzetjelentés és prognózis a munkavállalói jogokról” címmel Zaccaria Márton Leó, az Állam- és Jogtudományi Kar Környezetjogi és Munkajogi Tanszék adjunktusa tart előadást a Science Caféban.

Fotó: illusztráció, Shutterstock

Sokakat érintő témát jár körül soron következő rendezvényén a Debreceni Egyetem tudományos ismeretterjesztő előadása, hiszen munkavállalóként előbb, vagy utóbb, de mindenki szembesülhet olyan helyzetekkel, amikor jól jöhet némi munkajogi ismeret – adta hírül a Debreceni Egyetem.

- A munkajogi szabályozás alapvető értékei és meghatározó ideái hosszú ideje változatlanok. Ezen értékek között elsődlegesen az olyan, döntően szociális szempontok jelennek meg, amelyek a munkavállalók munkáltatóhoz képest gazdasági értelemben alárendelt, függő helyzetét próbálják ellensúlyozni – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Zaccaria Márton Leó. Ugyanakkor a gazdaságot jelentős mértékben befolyásoló munkaerőpiac fejlődési tendenciái ezen érdekeket felülírhatják, legalábbis transzformálhatják újabb szabályozási módszerekké – tette hozzá a szakember.

Létezik-e még a munkajog szociális dimenziója? Kell-e egyáltalán jogvédelmet biztosítani a munkavállalóknak? Milyen fejlődési irányok figyelhetők meg a magyar és az Európai Uniós munkajogi joganyagban?

Az előadás – többek között – ezekre a kérdésekre keresi a választ, egyszerre koncentrálva a téma tudományos hátterét adó kutatási kérdésekre és mindennapi, gyakorlati szempontú munkajogi dilemmákra.

Az előadást október 30-án, szerdán 17 órától tekinthetik meg az érdeklődők a Csapó utcai bevásárlóközpont könyvesboltjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában