klassz járgányok vonultak

2019.09.04. 08:51

Több ezer látogatót vonzott a folyási falunap

Retro Fesztivált, nemzetközi Ikarus, Csepel, Rába és veterán jármű találkozót, valamint vásárt rendeztek Folyáson.

Fotó: olvasói felvétel

Az alig háromszáz lakosú településre több ezer vendég látogatott el augusztus 31-én, szombaton. A falu második alkalommal rendezte meg a nagyszabású eseményt.

Péntek délutántól szinte folyamatosan érkeztek a járművek Folyásra. A veterán járműveket a Templom-tó területén mutatták be. A település nemrégiben felújított főutcáján a kézművesek és vásárosok állították fel sátraikat. Az önkormányzat igyekezett minél változatosabb programot kínálni az látogatóknak. Nemcsak a ritkaság számba menő régi járműveket csodálhatták meg, hanem a gyerekeknek, fiataloknak is változatos programot kínáltak. Óriás csúszda és ugrálóvár, valamint egy hangulatos habparti várta őket. A vásárosok utcája pedig mindenki számára kellemes időtöltést kínált. A kikapcsolódni vágyók egy lovas sétakocsival járhatták körbe a hangulatos kis települést.

Gólyafiókák és sztárok

A közösségi téren 10 órakor vette kezdetét a megnyitó, ahol Magyar Sándor polgármester mellett a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke, Pajna Zoltán mondott köszöntőt. Ezt követően átadták a település újraaszfaltozott főutcáját. Tíz óra után a közösségi tér színpadán kezdetüket vették a műsorok. Először a TV2 Csoport fellépőinek műsorát láthatta a közönség, majd a Debreceni 50+ zenekar fergeteges műsorának tapsolhatott. A délután ismét a tévések szárfellépőinek műsorával telt. Ezt követően a Görbeházi Gólyafiókák és a türei néptánccsoport előadását láthatta a nagyérdemű. 16 órakor kezdetét vette a veterán járművek felvonulása. A Folyás melletti főúton több mint egy kilométer hosszúságban várakoztak a járművek az indulásra. 17 órától egy ünnepi műsor kezdődött, ahol átadták a települési kitüntetéseket, elismeréseket. 19 órától hangulatos utcabállal zárult az esemény.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában