hírmorzsák

2019.09.24. 17:22

Nyolcszáz lépés séta, nyolcszáz nagyszülő Csökmőn

A jubileumi év alkalmából különleges szerepet kap ez a szám a falu életében.

Házak, utcák, imák

A Csökmő 800 jubileumi év egyházi programsorozatának szeptemberi alkalma zajlott 19-én. Ezúttal kiemelten a Széchenyi és a Szilvafa utca lakóit várták a közösségbe. Szabó Gyula értékes gondolatait közös imádság, ének követte, majd teázás, szőlőcsipegetés mellett kötetlen nosztalgiára került sor. A jelenlévők felidézték a régi falusi élet egy-egy epizódját.

800 lépés és múltidézés

A palatáblától az interaktív tábláig: ez volt a témája annak a múltidéző rendezvénynek, amit a Csökmői Nyugdíjasokért Egyesület szervezett a jubileumi évhez kapcsolódva. Ezeket az alkalmakat jelképesen 800 lépés sétával zárják, az egyház aktuális Házak, utcák, imák rendezvényéhez kapcsolódóan abban az utcában, akiknek lakóit a presbitérium kiemelten is meghívja.

Megválasztják Csökmő 800 nagyiját

Az Idősek Világnapja és a település jubileumi éve alkalmából hirdetett egy nagyon figyelemreméltó pályázatot a Csökmői Nyugdíjasokért Egyesület. Keresik Csökmő 800 nagyiját. Várják a családoktól, unokáktól, hogy benevezzék a nagyszüleiket. A pályázatot írásban kell benyújtani szeptember végéig. Az elbírálást egy többgenerációs bizottság végzi majd.

B. Kiss Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában