hosszúpályi

2019.09.18. 19:19

Nem csak a húszéveseké volt a világ

Énekeltek, táncoltak, örültek az együttlétnek a nyugdíjasok.

Fotó: Kiss Erzsébet

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Nem csak a 20 éveseké a világ elnevezésű találkozót a meghívott települések együtteseinek részvételével. Végh Edit, a Bem József Művelődési Központ és Könyvtár vezetője köszöntötte a megjelenteket, valamint a helyi városvezetőket, utalva a közösségek összetartó erejére, a valahová tartozás jelentőségére. Zara András alpolgármester számot adott a közelmúlt fejlesztéseiről. Felújították a hajdani Zichy Kúriához tartozó magtár épületet. A Vargakert részén létrehozott bormúzeumban megtekinthető a szőlő és bortermelés folyamata. – Büszkék lehetünk értékeinkre – hangsúlyozta, amelyeket létrehoztunk, és az utókorra hagyunk. Megörökítjük a hagyomány tiszteletét, emeljük településünk hírnevét az idelátogatók számára.

Fotó: Kiss Erzsébet

A köszöntő szavak után elsőként lépett színpadra a 2018 májusában Bodnár Attila vezetésével megalakult Bokréta citerazenekar, amelyben már az idősebb tagok között két ifjú leány is rendszeresen látogatja a heti gyakorlási alkalmakat. Másodikként a több díjjal is büszkélkedő Sós András vezette helyi Őszirózsa nyugdíjas klub kórusa méltán ragadtatta tapsra a közönséget dalaikkal. Ezt követően egymás után mutatták be énekes, táncos, humoros produkciójukat a rendezvényt megtisztelő települések együttesei: Berettyóújfalu, Debrecen, Derecske, Esztár, Hajdúbagos, Komádi, Mikepércs, Sáránd, Pocsaj.

Kiss Erzsébet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában