a város él a lehetőségeivel

2019.09.04. 19:09

Megújult Hajdúböszörmény emlékparkja

Gondozott virágágyások, zöldellő tuják, új padok, sőt okospad díszeleg a hajdúböszörményi Kálvin téri I. Világháborús emlékparkban.

Fotó: Kiss Dóra

A Területi Operatív Programban (TOP) elnyert pályázat révén, a Zöld város kialakítása nevet viselő projekt keretében újult meg a köztér, valamint Kálvin téri református templom kertje, ünnepélyes átadásukra szerda délután került sor.

– A Zöld város kialakítása projekt 11 elemből áll itt Hajdúböszörményben, ennek két felújított helyszínének átadásán vagyunk most. Bízom benne, hogy akik a városban járnak, most már nemcsak a Bocskai térre fog emlékezni, hanem a Kálvin térre is. Remélem, hogy egy olyan teret tudunk átadni, amely hosszú távon is valóban a magyarság és a hajdúság szépségét mutatja be mindenkinek – mondta el Kiss Attila polgármester, hozzátette további kilenc felújított helyszínt fognak hamarosan átadni.

Eredményes időszak

Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke kiemelte: minden olyan fejlesztés fontos, ami az épített környezetünket szebbé teszi.

– Ha megnézzük azt, milyen források érkeznek Hajdúböszörménybe, azt mondhatjuk, nagyon kiegyensúlyozott struktúra van, hiszen az ipari park, a belvízcsatorna, a különböző közösségi épületek fejlesztése mellett talán az egyik legfontosabb beruházás az, ami az emberek közérzetét javítja. Fontosnak tartom, hogy Hajdúböszörmény él azokkal a lehetőségekkel, amelyek predesztinálják, hiszen nemcsak elnevezésében a hajdúk fővárosa, hanem viselkedésében, sugárzásában is azt tudja mutatni a többi településnek, hogy az ideérkező forrásokat jól használja fel, ezáltal egyfajta erőt, centrumot tud képezni böszörmény. Eredményes elmúlt öt év van a város mögött, úgy gondolom ez úgy helyes, ha ezt a munkát tovább tudják folytatni, magam és a megyei önkormányzat részéről is szeretném támogatni ezeket a törekvéseket – emelte ki Pajna Zoltán.

Az ünnepség végén Somogyi László lelkész megáldotta a megújult közteret.

Kiss Dóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában