fotókkal

2019.09.16. 15:13

Kertségi Fejlesztési Program: a Nagysándor-telepen is elindult a munka

Papp László polgármester bízik benne, hogy részben ebben az évben, részben a jövő évben be is fejeződik.

Fotó: Matey István

A Kertségi Fejlesztési Program a Közgyűlés Fidesz-KDNP-frakciójának kezdeményezésére indult el 2012-ben. A program célja a kertségek infrastrukturális ellátottságának, az ott lakók életkörülményeinek javítása, komfortérzetük növelése – mondta el sajtótájékoztató keretében Papp László, Debrecen polgármestere szeptember 16-án.

A programban megvalósítandó fejlesztések között javarészt útépítés, útkarbantartás, a közvilágítási hálózat bővítése, csatornaépítés, járdaépítés, játszótér építése, gyalogátkelőhelyek, valamint a buszmegállókban utasvárók létesítése szerepel.

Az elmúlt esztendőkben a város egyre nagyobb összegeket kívánt és tudott az ebbe a programba bevont fejlesztésekre fordítani. Így 2012 és 2019 között összesen 17 milliárd forintot fordított a Fidesz-KDNP-frakció javaslatára a város a külső városrészek fejlesztésére. Ennek részeként ebben az évben 4,821 milliárd forint szerepelt erre a célra a város költségvetésében – olvasható a debreceni önkormányzat közleményében.

Papp László hangsúlyozta: 2014 és 2019 között – ez év végéig – összesen 52 olyan utcában építtetett az önkormányzat utat, ahol ilyen korábban egyáltalán nem volt. E munka megvalósításának csúcsa 2018-2019-ben érkezett el. A polgármester örömének adott hangot annak kapcsán, hogy a Nagysándor-telepen is elkezdődhettek a munkálatok, s bízik benne, hogy részben ebben az évben, részben a jövő évben be is fejeződnek. Mindennek eredményeképpen a Nagysándor-telep is igazán dinamikusan fejlődő városrészévé válhat Debrecennek.

 

Széles Diána, a terület önkormányzati képviselője az infrastrukturális fejlesztéseken kívül kiemelte: egy városrész felemelkedése vonatkozásában nagyon fontos, hogy ott a közintézmények is megújuljanak, s új közintézmények jöjjenek létre. Nagyon fontosak az emberek mindennapjait meghatározó beruházások. A Nagysándor-telepen egészségügyi centrum létesült, itt van az élelmiszermentő tevékenység bázisa, s itt jön majd létre egy nagyon komoly városi egészségügyi szűrőprogram centruma. Megkezdődött az itteni közösségi ház megújítása is. – Az elmúlt öt évben nagyon sokat léptünk előre azon a téren, hogy az itt élők érezzék: a város gondol rájuk, a Gondoskodó város program eredményei itt is kézzel foghatók – mondta Széles Diána.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában