elégedettek a vezetők

2019.09.30. 07:00

Idén is rengeteg vendéget vonzottak a strandok a nyári szezonban

Bár változékony volt a nyár, mégis jó eredménnyel zártak megyénk strandjai.

Fotó: Napló-archívum

Ezekben a napokban zárult az idei strandszezon, amellyel összességében elégedettek a megkérdezett fürdővezetők. Ők egyöntetűen beszámoltak arról, hogy az idény nem indult jól, mert a május hűvös és csapadékos volt, utána viszont a néhány napos borongósabb, esősebb időszakot leszámítva, sok vendég látogatott ki a fürdőkbe. A forgalomra jótékony hatással voltak a táborok, illetve a más településekről mind nagyobb számban érkező fürdőzők.

Hajdúszoboszlón Európa legnagyobb fürdőkomplexuma idei tervét a 2018-as rekordévhez igazította. 2008 óta évről évre 2-3 százalékkal töretlenül növekszik a forgalmuk – tájékoztatta a Naplót Czeglédi Gyula, a Hungarospa vezérigazgatója. Az időjárás mindig jelentősen befolyásolja a főszezont. Emellett hatással vannak a nemzetközi üdülési trendek és a biztonságpolitikai helyzet. A strand szolgáltatásai mellett sokakat vonzanak a saját rendezvényeik is. A főszezonban a vendégek kétharmada külföldi. Összességében a Hungarospa sikeres főszezonon van túl, megközelítette a tavalyi rekordot. A strandfürdőben van némi lemaradás, melyet a fedett élményfürdő forgalomnövekedése kompenzál.

Fotó: Napló-archívum

A hajdúböszörményi Bocskai Strand- és Gyógyfürdő strandja nyitó strandbállal indította az idényt június 7-én. Kathi Pál, a fürdő üzemeltetőjének, a Hajdúböszörményi Városgazdálkodási NKft.-nek igazgató-helyettese sikeres szezonról tájékoztatott. A bevétel körülbelül megegyezik a 2018-as átlaggal, és a vendégek száma is hasonlóan alakult. Külön sikernek könyveli el, hogy a strandolók mintegy 70-80 százaléka nem hajdúböszörményi. A strandidényt szeptember 15-én zárták. Novemberben kezdenek egy közösségi tér kialakításához a fürdő területén. Ebben többek között építenek játszóteret, billiárd- és csocsóasztalt, főzőhelyeket, filagóriákat.

Strand: főleg délután és hétvégén

Berettyóújfaluban az idei strandszezon hagyományosan május elsején indult, az idény alatt teljes kapacitással működött, és a jó idő miatt szeptember 15-ig tartott. Néhány külső és belső medence azonban a szezonzárást követően is tovább üzemel. A látogatók száma idén elérte a 61 ezret. A legtöbben, 21 ezren, augusztusban látogattak ki az újfalui strandra. Az árbevétel tekintetében a 2018-as évihez hasonló eredményt hozott. A strandbüféjéé azonban 15 százalékkal emelkedtek. A látogatói létszámot továbbra is legfőképpen az időjárás befolyásolta. Májusban csupán 3 ezren fürdőztek a városi strandon. Június közepétől táborok sokasága zajlott Berettyóújfaluban és az egyik kedvelt célpont ezúttal a fürdő volt. A strand igyekezett idén is kulturális és szórakoztató programokat szervezni, a legforróbb augusztusi hétvégéken rekordszámú fürdőző szórakozott a Termálligetben. A legnagyobb rendezvény a fürdőben idén is a Liget Szépe választás volt, ekkor több mint kétezren voltak a strandon. Az augusztus 20-a utáni időszak sem hozott nagymértékű visszaesést, a jó időnek köszönhetően ezután is sokan választották kikapcsolódásuk helyszínéül az újfalui fürdőt. Az új szezon az áprilisi karbantartási munkálatok befejeztével, várhatóan 2020. május elsején kezdődik.

Berettyóújfaluban is élvezték a strandolást
Fotó: Kogyilláné H. Szófia

Kimagasló július és augusztus

A nádudvari gyógyfürdőben az idén elérték a tavalyi látogatói létszámot – tájékoztatta lapunkat a hely vezetője, Hajdú Anna. Az augusztusi forgalom kompenzálta a csapadékosabb nyárelőt. Október 1-től a termálvizes zongoramedence várja a vendégeket. A napokban érkezett a hivatalos értesítő: nyert a spray park, vizes játszótér projektjük. Nagyon szeretnék, ha már 2020 nyarán élvezhetnék mindezt a gyerekek.

Kabai Városi Gyógyfürdő május 1-jén nyitott és szeptember 30-ig tart nyitva – tudtuk meg Borbély Alfréd fürdővezetőtől. A május nemigen volt a fürdőzők hava, szinte mindennap esett. A látogatottság jobb volt a tavalyinál. Ez talán a kimagaslóan meleg júliusnak és augusztusnak köszönhető. Közel 25 ezer vendégük volt. Főként a környező településekről, de jöttek külföldről is; lengyel barátaik mellett német és román vendégek. Október 1-jétől téli nyitvatartás szerint üzemelnek. Ilyenkor hétfőn zárva tartanak, a többi napon déltől este hétig várják a vendégeket. Zajlik egy 300 millió forintos beruházás, a termálvíz hőjét hasznosítanák az intézmények fűtésére.

Vendég Hawaiiból

– A Kamilla Gyógy-, Termál- és Strandfürdő szabadtéri szezonja június 8-án kezdődött és szeptember 8-án, a rossz idő beköszöntével zárult. Az időjárásnak köszönhetően a június nagyon jól sikerült. Sajnos a július és az augusztus első fele a változékony időjárás miatt nem volt a legeredményesebb, de összességében így is felülmúltuk a tavalyi évet, illetve az idei tervezett strandbevételt – tudtuk meg Bagi Zsolt fürdővezetőtől.

Földesen a nagyközség önkormányzatának tulajdonában lévő Szabadidő Központban motel, kemping, hárommedencés, gyógyvízzé minősített vizű- strand, tenisz és sportpályák várják a sportolni és pihenni vágyókat. A központ vezetője, Kakucsi Ferenc sikeresnek tartja az idei szezont. – Mint minden ilyen intézmény, mi is időjárás függően működtünk ebben az évben is. Május, június, augusztus jó idővel segítette működésünket. A július már kevésbé. A hideg és az eső befolyásolta látogatottságunkat. Bevételünk várhatóan jobb lesz a múlt évinél. Több mint tízezer látogatót köszönthettünk. Sok kisiskolás és óvodást is hozzánk látogatott. Sokan itt pihentek a hat faházas, 72 férőhelyes motelünkben, és a campingünk területén. Örömünkre a debreceni és környékbeli látogatóink mellett még Hawaiiból is volt vendégünk. Érdekes, hogy koraestig 90 százalékban nem helyiek fürödnek jódos- brómos gyógyvizünkben. A falubelijeink zöme délután öt órától érkezik hozzánk. Május elejétől szeptember végéig tartunk nyitva.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában