Csökmői Ifjúsági Fúvószenekar

2019.09.04. 17:26

Egy életre szóló élményt szereztek

Öt év után kapott külföldre meghívást a csökmői zenekar; Herceg Noviban léptek fel egy fesztiválon.

Fotó: B. Kiss Andrea

Nagy tapssal jutalmazta a közönség a Csökmői Ifjúsági Fúvószenekar fellépését Montenegróban, Herceg Novi csodás óvárosának főterén augusztus 27-én. A csökmői zenekar egy nemzetközi folklór fesztiválra kapott meghívást, amit örömmel elfogadtak, hiszen öt éve jártak utoljára külföldön. Akkor Luxemburgban zenéltek.

Hajóról a tengerbe

Idén augusztus 24-én egy ötvenfős társaság indult útnak. A zenekar tagjain kívül néhány segítő és szülő is utazhatott. A tizennyolc órás út után egy mesés látvány tárult az alföldi társaság szeme elé. Montenegró hatalmas hegyei között a kristálytiszta tenger. A pálmafák, kiwi és citromfák szintén érdekesség számba mentek a csökmői zenészek körében. Herceg Novi városában a szálláson ciprusiakkal, franciákkal, lengyelekkel, szlovákokkal együtt töltötték a tartalmas hetet. Voltak zenés estek, ahol a különböző országokból érkezett csoportok ismerkedhettek, együtt zenélhettek, táncolhattak.

Fotó: B. Kiss Andrea

Egyik este szervezett, idegenvezetős városnézésre mehettek a fesztivál résztvevői. A csoportok egy esti műsoron mutatkozhattak be az óváros főterén, ahol igazi fesztiválhangulat lett úrrá. A csökmői zenészekkel például együtt énekelte a közönség az Abba dalokat, amit mindenhol ismernek a világon. Már maga az is feledhetetlen élmény volt a gyerekeknek, hogy minden nap fürdőzhettek a tengerben, ám mégis a két hajóút volt a legnagyobb szenzáció. Az egyik napon több helyszínt érintő útra mentek, aminek a végső megállója Kotorban volt. A merészebbek a hajóról is ugrálhattak a tengerbe. Az utolsó napon a nyílt tengerre hajóztak a csapat tagjai, ahol megtapasztalhatták, milyen, amikor a hatalmas hullámok lökdösik ide-oda a hajót. A Kék barlangba nem is tudtak most behajózni, mivel a kapitány elmondta, hogy a magas vízszint miatt fennakadna a jármű.

Augusztus utolsó napján indultak haza a csökmői zenészek, tele élménnyel, feledhetetlen napokkal. Az érkezés már szeptember 1-re esett, így elmondható, hogy a zenekari tagok a tengerpari nyaralásról egyből az iskolapadba ülhetnek, hiszen szeptember 2-án már kezdődött az oktatás.

B. Kiss Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában