elismerő oklevelek

2019.09.02. 19:42

Diadal, Bujtor emlékére

Már tervezi a következő irodalmi mű megfilmesítését a debreceni rendező, Varga József.

Fotó: Olvasónk felvétele

A Pogány Madonna, Az elvarázsolt dollár és a Hamis a baba, valamint a Csak semmi pánik című legendás filmek mellett 52 versenyfilmes alkotást nézhetett meg a közönség a X. Bujtor István Filmfesztiválon, augusztus 17. és 20. között Balatonszemesen. Koncertek, színházi előadások, Bujtor-ételkóstolók, hajókirándulások, valamint Bujtor-emlékkiállítás is várta az érdeklődőket a Balázs Béla-díjas filmrendező, színművész producer szellemiségének adózva. A fesztiválra május 31-ig lehetett nevezni az amatőr filmeseknek, s ezen versenyre adta le két filmjét a józsai VaVi stúdió is.

Szerették a nézők

A filmfesztivál fődíját a Fazekas Máté Bence által rendezett Apám szíve című film nyerte. E filmben nyújtott alakításáért Trill Zsolt megkapta a legjobb színésznek járó díjat. A VaVi stúdió rendezője és operatőre, Varga József a döntős filmeknek járó két elismerő oklevelet vehetett át a rangos eseményen. A kétperces versetűdjét Keresztúri Mária Debrecenben élő költő Lépteink című verse ihlette, valamint a rendezőtől megtudtuk, hogy a közönség körében is nagy sikert aratott Nemzeti probléma című filmburleszkje is, melynek főszerepét Kerékgyártó Kálmán költő alakította. – Igen sokan jöttek oda a filmszemlén, hogy gratuláljanak a filmekhez, s a riporterek is körülöttem legyeskedtek. Tetszett a közönségnek, ami egy filmrendezőnek felér akár ezer díjjal is, sőt a pozitív visszajelzés újabb filmek készítésére motivál – vallja Varga József. A Naplónak azt is elmondta: Keresztúri Mária egy novelláját szeretné a jövőben megfilmesíteni.

ND

Borítókép: Varga József két oklevelet is átvehetett a fesztiválon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában