gasztrofesztivál

2019.09.01. 14:31

Burgonyafesztiváloztak a peterdiek

Mezőpeterd kilencedjére rendezte meg a Burgonyafesztivált, amelynek a község szívében fekvő park szolgált helyszínéül.

Fotó: Fotó: Kogyilláné H. Szófia

Az egész napos rendezvény ismert fellépőkkel, főzőversennyel, helyi értékeket bemutató standjaival, vásárral és vidámparkkal vált teljessé. Kora reggel a „Terkerd Peterd!” biciklis felvonulással indult a nap, majd a gasztronómia volt főszerepben, a főzőcsapatok burgonyás ételeket készítettek a park árnyasabb részein. Közben kirakodóvásár, kisvonatozás, életmód tanácsadás, finom sajtok, kézműves termékek várták a mezőpeterdieket és a fesztiválra kilátogatókat.

A kilencedik burgonyás napra az önkormányzat újra meginvitálta az ország „peterdjeit”: itt volt Botykapeterd, Bakonypéterd és Nagypeterd delegációja. A főzőverseny eredményhirdetésén a bográcsozóknak Vitányi István országgyűlési képviselő, Pajna Zoltán és Bulcsu László, a megyei önkormányzat elnöke és alelnöke, továbbá Pap Miklós, Mezőpeterd polgármestere adta át az elismeréséket. A zsűri döntése szerint a „Gülbaba” csapat háromfogásos krumplis menüsora lett idén a legjobb. A fesztivál színpadán a Bigyóka Produkció interaktív gyermekműsorral, Pap Rita és Bodnár Attila slágerműsorral, Tarnai Kiss László örökzöld dallamokkal, a Black Rose Project énekesei ismert magyar melódiákkal léptek fel. Az estébe hajló délutánt az ismert rapper, ESSEM nyitotta, majd a húszéves Ismerős Arcok nyári turnéjának utolsó állomásaként koncertezett a bihari településen. Ugyancsak egy jubiláló együttes, a 3+2 zenekar vette át a stafétát, őket az éjszakába nyúló retro buli az F. Tóth Trióval követte.

Kogyilláné H. Szófia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában