Körösszegapáti-Körmösdpuszta

2019.08.26. 14:11

„Rumci” a puszta mindentudója

Az országhatár menti kis falu külterületi lakott részén, Körmösdpusztán él Papp Imre, vagy ahogy a faluban ismerik, Rumci. Az igazsághoz tartozik, hogy a valódi nevét csak nagyon kevesen tudják. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy mindent tud a pusztáról, a helységről, ahol él.

Fotó: Vmirjáncki József

Egyszerű ember, a körmösdpusztai lakott területhez közeli tanyán nevelkedett. Sok testvérével együtt költöztek be a településre. Az általános iskolai tanulmányait az ottani iskolában végezte, mert akkor még volt Körmösdpusztán iskola. Imádja az állatokat, egész életében körülöttük dolgozott.

Nem csak ismeri a körmösdpusztaiakat név szerint, hanem azt is tudja mindenkiről, hogy mikor született, hol dolgozik, milyen gépkocsija van, mi a kocsija rendszáma. Hasonló ismeretek birtokában van a Körösszegapátiban élőkről is. Bár az utóbbi időben már nehezebb a dolga, mert sok új család költözött a faluba.

Nagyon szereti a gyerekeket. Szívesen részt vesz az iskolai ünnepségeken. Húsvétkor bárányokat, nyulakat, más alkalommal galambokat visz, amellyel nagy örömet szerez a gyerekeknek.

Körmösdpusztáról kerékpárral jár,bárhová is kell mennie. Egyedül él, de nem magányos. Akik ismerik, szívesen elbeszélgetnek vele, érdeklődnek a pusztában történt eseményekről.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában