Mi történik csillagfénynél?

2019.08.26. 08:38

Különleges élmény éjszaka az állatkertben

Látványos programok sora várja az érdeklődőket a debreceni állatkertben az Állatkertek éjszakáján.

Fotó: Matey István

A 8. Állatkertek éjszakáján, augusztus 30-án, pénteken közelebb kerülhetünk az állatkert lakóihoz, és feltárulkozik a kert titokzatos élete. A látogatók szakvezetéssel leshetnek be a kulisszák mögé.

Az állatgondozók egész este több helyszínen beszélnek a legkülönlegesebb állatokról. Testközelből találkozhatunk az állatkert nemrég született és kézből nevelt bébisztárjaival, így többek között Daahirral, az ifjonc zsiráffal – akiről az este folyamán jégszobor is készül – vagy Simonnal, az újszülött mosómedvével. Megtudhatjuk, hogyan mos fogat a víziló. Az est sztárjai a tigriscsalád tagjai, náluk az immáron kétévessé cseperedő fiatal tigrislányok esti portyáját követhetik végig az érdeklődők. Az ázsiai hím oroszlánok is elfogyasztják „műsoros” vacsorájukat. Az állatkert észak-kínai leopárdja szintén megmutatja, hogyan száll versenybe a finom falatokért. Sőt, utolsó nyáresti sétájukra indulnak a pingvinek is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában