felújítás

2019.08.05. 15:45

Korszerűsítik a Közép Utcai Óvodát

Várhatóan még az idén végeznek a munkálatokkal.

Fotó: Kiss Annamarie

Fotó: Kiss Annamarie

Felújítják a debreceni Vargakertben található Közép Utcai Óvodát. A helyi önkormányzat uniós forrásból 125 millió forintot költ a munkákra – jelentette be a helyszínen Orosz Ibolya Aurélia, a városrész önkormányzati képviselője hétfőn. Elmondta: renoválják a külső homlokzatokat, a födémet hőszigetelik, modernizálják az épületvillamossági és épületgépészeti rendszereket, jól záródó ajtókat, ablakokat építenek be. 8 csoportszoba hővisszanyerős szellőztetést kap, valamint akadálymentes illemhelyet és talajszondás hőszivattyús fűtési rendszert is kialakítanak.

A jövő záloga

A munkálatok a nyár elején kezdődtek, és vélhetően még az idén befejeződnek. A szeptemberben induló újabb nevelési évet a munkálatok viszont nem befolyásolják, az 1979-ben megnyitott intézmény fogadja az oda járó mind a 183 kisgyermeket.

A képviselő hozzátette: kiemelten fontos, hogy a pedagógusok korszerű körülmények között tudják a kicsik mindennapi gondozását és nevelését folytatni, hisz ők jelentik a jövő zálogát. Éppen ezért az egészséges fejlődésükhöz minden feltételt biztosítani kell – fogalmazott Orosz Ibolya Aurélia.

Átfogó óvodafelújítások

A debreceni önkormányzat jelenleg 33 óvodát tart fenn, ebből 17 még ebben az évben megújul az Új Főnix Terv révén. Négy intézményben már befejeződött a munka, nyolcban folyik a felújítás. Ezekre összesen 2,8 milliárd forintot költenek. (Ebbe nem tartozik bele a Jerikó utcai óvoda felújítása, amelynek energetikai korszerűsítésére önmagában 1,5 milliárd forintot fordítanak.) A Tócóvölgyben a jövőben új óvodát is épít az önkormányzat.

Lovassy Bernadett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában