A DEAC is beszáll a fajmentésbe

2019.08.28. 16:26

Jégkorongozók fogadták örökbe a Debreceni Állatkert tigriseit

Örökbe fogadta a debreceni állatkert szibériai tigriscsaládját a DEAC hokicsapata.

Fotó: Kiss Annamarie

Nem a megszokott fagyos környezetbe invitálta meg szerdán délután a DEAC Erste ligás jégkorongcsapata a sajtó képviselőit. A játékosok a Nagyerdei Kultúrparkban gyűltek össze, ugyanis a hokisok ezúttal az állatvédelemre akarták felhívni a figyelmet, ezért úgy döntöttek, örökbefogadják a debreceni állatkert szibériai tigriscsaládját – Mishka, Rosa, Dáriusz, Dana és Dária nevelőszülei lettek. David Musial tanítványai úttörőnek számítanak, hiszen eddig a cívisvárosban még egyetlen sportcsapat sem tett hasonlót.

A DEAC jégkorongcsapatától eddig sem állt távol a társadalmi felelősségvállalás, sőt. Ezúttal a gárda tagjai pénzt gyűjtöttek, amelyet a Nagyerdő fái alatt élő szibériai tigrisek ellátására ajánlottak fel, egyúttal a veszélyeztetett nagymacskák örökbefogadói is lettek.

Nagy Gergely Sándor, a Nagyerdei Kultúrpark ügyvezető igazgatója kiemelte, minden örökbefogadás piros betűs ünnepnek számít az állatkert életében, ez az alkalom pedig azért is még különlegesebb, mert sportcsapat még sosem tett hasonlót. – Példaértékű a hokicsapat kezdeményezése, nem is találhattak volna jobb fajtát, hiszen a fennmaradás a tét a szibériai tigrisek esetében. Bízunk benne, szerencsét hoznak majd a csapatnak a tigrisek.

Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC ügyvezetője szerint azért is nagyszerű ez a cselekedet, mert maguktól a játékosoktól indult. – A csapat tagjai találták ki az egész örökbefogadást, és ők is választották ki azt a fajt, amelyet a jövőben patronálnak – árulta el a vezető, majd megjegyezte, még az állatok és a csapat színei is passzolnak.

Hetényi Zoltán, a DEAC kapusa úgy nyilatkozott, nem volt egyszerű a választás, ugyanis több mint 150 állatfaj található a debreceni állatkertben. – Az ember miatt sok állat vált veszélyeztetetté, mi így próbálunk meg tenni azért, hogy elinduljon valami változás. Szívesen veszünk majd részt a gondozásukban is, már amennyire lehetőségünk nyílik rá.

DEAC-os hústorta

A csapat ünnepi lakomával is készült, maguk a játékosok helyezték el a tigrisek kifutójába az összeállított hústortát. A többség kissé bátortalanul lépett be az alapesetben elzárt területre, nem is csoda, hiszen a nagymacskák fenségterületére merészkedtek be. Ám miután mindenki megbizonyosodott róla, hogy biztonságban van, kezdődhetett a terület felfedezése. A jégkorongozók összeálltak egy csapatfotóra, és fényképezgették az újdonsült pártfogoltjaikat, akik később meg is kóstolták a finom falatokat.

A meglepetés elhelyezése után, biztonságos terepre sétálva Berta Ákos nyilatkozott lapunknak. – Sokan természet- és állatszeretőek a csapatban, magam is úgy gondolom, ez az örökbefogadás egy remek cselekedet, és örülök, hogy a részese lehetek. Próbálunk felnőni a feladathoz, és valóban hozzájárulni az állatok gondozásához. Nem tudtam, hogy eddig más sportcsapat Debrecenben még nem tett hasonlót, bízom benne, ezzel elindítottunk valamit, és követik majd a példánkat – fogalmazott a DEAC rutinos hokisa.

A DEAC-nál egyébként javában zajlik a felkészülés, pénteken 18 órától pedig sor kerül az első hazai edzőmeccsre is, a Hokiklub Budapest látogat a Debreceni Jégcsarnokba, a találkozó ingyenesen megtekinthető.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában