Hajdúsámsoni Görögkatolikus Szervezőlelkészség

2019.08.08. 21:42

Görögkatolikus egyházközség lett a hajdúsámsoni

Hivatalosan is beiktatták Zolcsák Miklós görögkatolikus parókust a görögkatolikus templomban augusztus 4-én.

Fotó: Dandé Melinda

Ez év február 17-én Kocsis Fülöp érsek-metropolita atya a szent liturgiában felolvasta azt az oklevelet, amellyel hivatalosan is parókiai rangra emelte a Hajdúsámsoni Görögkatolikus Szervezőlelkészséget. Így vált teljes jogú egyházközséggé, és ezután minden hivatalos ügyben önállóan fog tudni eljárni.

– Az egyházközség liturgikus életét szeretném még teljesebbé tenni, valamint a szentmisén kívül más szertartásokkal is megismertetni a híveket. Kitűzött célom a közösségi ház rendbetétele, programok elindítása, melyeket az egyházközség és a város javára fogok fordítani – árulta el a Naplónak Zolcsák Miklós.

A parókus további tervei között szerepel a templom belső terének felújítása, szépítése, egy Máriapócsi ikonkép elhelyezése, fölszentelése, ikonosztázion megvalósítása. Fontosnak tartja az önkormányzattal, a helyi történelmi egyházakkal, iskolákkal, művelődési házzal az aktív együttműködést, a jó kapcsolatot.

Antal Szabolcs polgármester személyesen is megtisztelte az új parókus bemutatkozó liturgiáját, bizonyítva ezzel a város támogatását. Zolcsák Miklós Isten áldását kérte a településre, a közösségre, és azon fog munkálkodni, hogy tudásával és képességével az itt élőket szolgálja.

Dandé Melinda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában