helyit a helyiektől

2019.07.18. 15:09

Új piaca lett Berettyóújfalunak

Átadták az új vásárcsarnokot és az üzleteket ünnepélyes keretek között csütörtökön Berettyóújfaluban.

Fotó: Olvasónk felvétele

– Helyit a helyiektől – ez lehet a mottója a piac fejlesztésének – mondta Muraközi István. Berettyóújfalu polgármestere emlékezett, az elmúlt évtizedekben folyamatosan fejlődött a város vásártere, és a mostani épületek is azt a célt szolgálják, hogy még jobb körülmények fogadják az árusítókat és a vevőket. A városvezető elmondta, a többi beruházáshoz hasonlóan a piac fejlesztésének is az a célja, hogy az itt élőknek valódi otthona és megélhetésének biztos helyszíne legyen Berettyóújfalu. Az elmúlt időszakról szólva a polgármester hangsúlyozta, az elmúlt öt évben több milliárd forintot tudtak fordítani a város intézményeinek, épületeinek, tereinek, szolgáltatásainak fejlesztésére. Az eredmények pedig közös sikerek, hiszen az itt élők, a helyi vállalkozók adóbevételeiből is egyre többet tudnak fordítani a családokra, a fiatalokra, idősekre – tette hozzá. A „mindannyiunk városáért” végzett munkát pedig egy újabb elismerés is mutatja: Berettyóújfalu 2019-ben megkapta a családbarát önkormányzat díjat.

Az átadást követően az árusok már egy korszerű, higiénikus vásárcsarnokban és árusítóhelyeken, akár egész évben árusíthatják portékáikat. Az üzemeltetést az önkormányzati tulajdonú Herpály-Team Kft. fogja végezni.

Kogyilláné H. Szófia

Borítókép: Az új vásárcsarnokot átadja Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő, Bulcsu László, a HBMÖ alelnöke, Muraközi István polgármester, Bónácz János alpolgármester és Bondár Sándor, a Herpály-Team Kft ügyvezetője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában