Vakáció az oviban is

2019.07.10. 11:30

Sátoroznak és bringáznak a nyíracsádi óvodások

A sátorba csak cipő nélkül léphetnek be, a biciklivel csak szabályosan közlekedhetnek.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

A gyerekek legnagyobb örömére idén nyáron sátortáborrá vált a nyírségi település Akácliget Óvodájának játszóudvara. Pályázati támogatás segítségével négy, különböző méretű sátrat vásároltak, és azokat az óvoda udvarán állították fel. A nagy népszerűségnek örvendő nyári lakok egy percre sem üresek, mindig akad „vendég”, vagy éppen „házigazda” a szerepjátékban.

A sátorban akár négyen is elférnek – Erdei Hanna, Beke Bálint, Bakó Natasa és Jónás Levente
Fotó: Kedves Zilahi Enikő

– A sátrak nemcsak hűs árnyékot adnak, de nagyon jó játéklehetőséget is biztosítanak a gyerekeknek. A kislányok „takarítanak, főznek” a sátorban, de gyakran előfordul, hogy csak beszélgetnek a gyerekek. A legkisebb sátor négyszemélyes, de mindenki nyugalmasan kivárja a sorát, ami nyáron azért könnyebb, mert kevesebben járnak óvodába – tudtuk meg Pósán Ferencné óvodavezetőtől, aki azt is elmondta, hogy idén kaptak egy pedál nélküli, úgynevezett futóbiciklit is a gyerekek, aminek külön pályát építettek ki az óvoda udvarán. Az ugyancsak népszerű játék segítségével nemcsak a szabálytudata, egyensúlyérzéke fejlődik a gyerekeknek, de türelemre, fegyelemre nevel, és persze a kerékpáros közlekedés legalapvetőbb szabályait is játszi könnyedséggel tanulhatják meg a nyíracsádi óvodások.

Kedves Zilahi Enikő

Borítókép: Bakó Natasa és Erdei Hanna nagyon élvezi a sátor nyugalmát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában