fotókkal

2019.07.15. 13:53

Ismét burkolnak a Felsőpércsi utcán

Az építők ezúttal 250 méterrel hosszabbítják meg az aszfaltcsíkot.

Fotó: Molnár Péter

Megkezdődött a Debrecen keleti városrészében, a Bayk András kertben (Kondoroskertben) található Felsőpércsi utca korszerűsítésének második üteme. Türk László, a városrész önkormányzati képviselője a munka elindulásakor, hétfőn a helyszínen elmondta: tavaly a Felsőpércsi utca első 500 métere kapott 5 és fél méter széles aszfaltburkolatot. Most ezt hosszabbítják meg 250 méterrel, mely így nagyjából a Vasfű utcáig fog tartani. A csapadékvíz elvezetéséről is gondoskodnak, az út mellé betonnal burkolt árkot alakítanak ki.

Ahogyan megígérték

– Debrecen önkormányzata az Új Főnix Terv keretében kiemelt figyelmet fordít a város kertségeinek fejlesztésére. Az itt élőknek több évtizedes vágya, hogy szilárd burkolatot kapjon a Felsőpércsi utca – magyarázta a képviselő.

 

Türk László arról is beszélt, hogy a 2017 májusában tartott időközi önkormányzatiképviselő-választás során a polgármesterrel együtt ígéretet tettek a gyűjtőútnak számító Felsőpércsi utca burkolására, mely tavaly márciusban el is kezdődött, akkor a Levendula utcáig készült el aszfaltcsík.

Folytatása következik

– Ennek a gyűjtőútnak a megépítése nemcsak a Felsőpércsi úton élőknek fontos, hanem az ide vezető sok kisebb utcában lakók mindennapjait is segíti, amikor a 48-as, a Vámospércsi út felé közlekednek – jelentette ki a városatya.

A több mint 80 millió forintba kerülő beruházás a tervek szerint szeptember végére, október elejére készül el. Türk László kérdésünkre elmondta: a városvezetés a következő években a Felsőpércsi utca további szakaszainak az aszfaltozását is tervezi.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában