Útépítés

2019.07.25. 12:50

Csökkenhet a Böszörményi út forgalma

Új aszfaltos út épül Debrecen nyugati szélén, amely a Balmazújvárosi utat köti majd össze a Vezér utca végével.

Fotó: Orosz Csaba

Az egy kilométer hosszú, kétszer egy sávos közlekedésre alkalmas, úgynevezett Domokos Márton út egyik vége a Metro Áruház mellett, a másik a Thyssenkrupp és az IT Sevices üzemeknek helyet adó Egyetemi Innovációs Parknál lesz

– jelentette be a helyszínen Papp László, Debrecen polgármestere csütörtökön.

Vezetékeket is fektetnek

Elmondta: a beruházás keretében a közeli Északnyugati Gazdasági Övezetbe vezető ivóvíz- és szennyvízvezetéket is lefektetnek. A munka így összesen 844 millió forintba kerül, melynek nagy részét pályázaton nyerte el az önkormányzat. A Domokos Márton út egy új csomóponton keresztül csatlakozik majd a Balmazújvárosi úthoz.

Új észak-déli tengelyen

A városvezető szerint a hét méter széles Domokos Márton út leaszfaltozása azért nagy jelentőségű, mert hosszabb távon ez tehermentesíteni tudja az ezzel párhuzamos Böszörményi utat. – A Domokos Márton út rendkívül komoly alternatívája lesz a Böszörményi útnak. Aki ismeri a Böszörményi utat, az tudja, hogy a reggeli és a délutáni csúcsforgalom idején zsúfolt, nehéz ott haladni. Az év végére várhatóan elkészülő új úton viszont el lehet majd kerülni a sok jelzőlámpát, a várakozást – fogalmazott.

Józsa felől is könnyebben

A polgármester hangsúlyozta, a korábbi ígéretnek megfelelően a Domokos Márton út elkészültét követően a Vezér utcán megszűnik a teherfogalom, azt az új útra terelik át.

Arról is beszélt Papp László, hogy a Domokos Márton utat később meghosszabbítják a várost északról elkerülő 354-es főútig, így Felső-Józsa felől, vagy arra is egyszerűbbé válik a közlekedés. A Vezér utcától északra eső szakasz részben egyetemi beruházásban épül meg, ugyanis a felsőoktatási intézmény bővíti ottani innovációs parkját. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a debreceni önkormányzat között néhány napja létrejött megállapodás nyomán pedig hamarosan elkezdődhet a Domokos Márton út és a 354-es út találkozásához tervezett csomópont tervezése.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában