Campus Fesztivál

2019.07.19. 14:40

Belelestünk a fesztiválozók pénztárcájába

Egybecsengő vélemények szerint ötezer forintból jót lehet bulizni egy nap alatt a Campuson.

Fotó: Kovács Péter

A fesztivál első napján a standok és a feltöltőpontok előtt egyre hosszabban kígyózó sorok alakultak ki. A látogatók érdeklődésünkre elmondták, szerintük a nagyerdei fesztivál árai a hazai nagyrendezvények viszonylatában barátságosak, az étel-ital kínálatra pedig nem lehet panasz. Azt is megtudtuk, kinek mekkora összeg lapul a fesztiválkártyáján.

Nóra, Dorka és Melinda elégedettek a büfék felhozatalával
Fotó: Tari Nóra

Körutunk legelején egy csapat 17 éves lánnyal találkoztunk az egyik büfésor mellett. Melinda, Dorka és Nóra elárulták, hogy egy napra érkeztek, kártyájukra pedig egyenként húszezer forintot töltöttek. Az összeg hallatán páran biztosan felszisszennek, de a lányok rögtön hozzátették, hogy ennek a pénznek mindössze a negyedét, maximum 5-6 ezer forintot szándékoznak levásárolni. – Kizárólag ételre és italra költünk. Az imént egy ezresből mindkettőt be tudtuk szerezni. Körülbelül ötszázért vettem egy adag sült krumplit, pedig arra számítottam, hogy nem úszom meg 2 ezer forint alatt. Más fesztiválokhoz képest kedvezőek az árak. Dorka és Nóra helyeslően bólogattak, hozzáfűzve, hogy kizárólag a Campus területén található standoknál vásárolnak, és nem csak az árakkal, de a kínálattal is elégedettek.

Ármin Debrecenben él, és hétvégén is kilátogat a Campusra
Fotó: Tari Nóra

A lányokkal ellentétben a 23 éves Ármin nem szabott magának keretet, de meglátása szerint napi 5-10 ezer forintból biztosan ki fog jönni. – Három napra érkeztem, és csak italra költök, mivel az étkezést a fesztivál kapuin kívül oldom meg. Az eddigiek alapján úgy tűnik, a Campus hozza, amit szokott, mindent megtalál az ember, amit fogyasztani szeretne, ráadásul kedvezőbben, mint más hazai fesztiválokon.

Rékával és Viktóriával a bejárat közelében futottunk össze
Fotó: Tari Nóra

A 26 éves Réka húgával, a 17 esztendős Viktóriával érkezett a Nagyerdőre. Fesztivál idején nem szokás fogunkhoz verni a garast, és ezzel Réka is egyetért: – Természetesen van keretünk, de azért jöttünk, hogy jól érezzük magunkat, szóval egy este alatt néhány ezer forintot biztosan el fogunk költeni. Kettőnkre mindenesetre körülbelül tízezret szánunk. Főként italt fogunk venni, mivel már vacsoráztunk, mielőtt kijöttünk. Ezelőtt utoljára tavalyelőtt voltam a fesztiválon, ahhoz képest most sok az újítás, de már akkor is elégedett voltam az árusítóhelyek felhozatalával.

Beatrix, Balázs, Bence és Norbert fellépőkként érkeztek, és végig ott lesznek a Campuson
Fotó: Tari Nóra

Fellépőkként érkeztek a Campusra egy fiatal asztaltársaság tagjai, akik a fentiekhez hasonlóan vélekedtek az anyagiakról. – Végig itt leszünk, bérletesek vagyunk. Jelenleg 10 ezer forint van a kártyámon, és ezt már nem tölteném újra. Főként italt fogok vásárolni, mivel a közelben lakok, és otthon szoktam enni – felelte a 23 éves Beatrix. Balázs (30), Bence (30) és Norbert (26) vélekedése egybesimul a korábban elhangzottakkal, miszerint naponta 5 ezer forint fejenként elegendő kell, hogy legyen. – Előfordulhat, hogy alkoholt a fesztivál területén kívül fogyasztunk, de az étel nagyjából ugyanolyan áron kapható, mint a városon belül, azért nem éri meg kimenni. Tavaly voltam a Szigeten, ha azzal vetem össze, barátságosak az árak – tette hozzá Norbert.

Balról: Alexandra (23), Vivien (17), Viktória (22) és Laura (23) csütörtök estére érkeztek bulizni
Fotó: Tari Nóra

Négy barátnő éppen akkor végzett az italvásárlással, amikor a közelükbe értünk. Egy estére érkeztek, és mint mondták, nem tervezték el, hogy mennyit fognak költeni. – Szerintem fejenként 10 ezer forintból mindenki jól fogja érezni magát. Nincs sok viszonyítási alapunk, de a többi fesztiválhoz képest legjobb tudomásunk szerint nem kirívóak az árak – hangsúlyozták.

Kristóf és nővére, Judit ottjártunkkor az első körüket rótták a Campuson
Fotó: Tari Nóra

Végezetül egy másik testvérpárral, Judittal (25) és Kristóffal (14) is összefutottunk a Nagyszínpad közelében. Költségvetésükkel ők sem lógtak ki a sorból, hiszen csütörtökre együtt összesen 10 ezer forinttal készültek. – A testvérem még nem iszik alkoholt, csak üdítőt, így ennyi pénz biztosan elég lesz. A nagyszüleinknél pedig már jól laktunk, szóval valószínűleg a javát innivalóra fogjuk költeni. Még ezután fogjuk felfedezni magunknak a standokat és színpadokat. Két évvel ezelőtt jártam itt utoljára, akkor még minden nagyon más volt, ez most teljesen új élmény lesz.

A pénztárcabarát áraknak, széles gasztronómiai választéknak, és nem utolsósorban a megkérdezettek reális gondolkodásának köszönhetően villámkörképünk során egyetlen panaszt sem gyűjtöttünk be. Tanulság: ha megszerezted a karszalagod, már csak két mozijegy árára van szükséged, hogy jóllakottan, jókedvűen bulizz egy napon át a Nagyerdőn.

Tari Nóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában