komádi

2019.07.28. 08:34

Barátság és összetartozás a nyugdíjasok körében

A barátságfa mellett egy barátságtáblát is elhelyeztek az eseményen résztvevő nyugdíjas klubok.

Fotó: Rozsik Rita

Közel 400-an vettek részt a Komádiban megrendezett XII. Régiós és egyben II. Országos Baráti Kulturális Találkozón a Szabadidő Központban a napokban.

Sarkadi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesület tánccsoportja Fotó: Rozsik Rita

Az „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub által szervezett rendhagyó találkozóra évről-évre egyre több nyugdíjas szervezet látogat el. Idén 14 csoport vett részt a rendezvényen, főként Hajdú-Bihar megyéből, de érkeztek Békésből Szabolcs-Szatmár-Beregből, valamint a határon túlról, Nagyszalontáról is.

Huszonnyolc előadás

Hidvégi László, Komádi alpolgármestere nyitotta meg a rendezvényt, aki elmondta, hogy a nyugdíjas klub a város egyik legaktívabb csoportjai közé tartozik. Molnár Ferencné, a Hajdú-Bihar Megye és Debrecen Nyugdíjas Szervezetek Szövetségének elnöke, majd Mike Zoltán, a helyi nyugdíjas klub elnöke köszöntötte a megjelenteket. Bulcsú László, a a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke beszédében kiemelte, az „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub kimagasló működését, példaértékűnek tatja a tagok egymással való szoros kapcsolatát. Ezután a résztvevők 28 csoport kulturális énekes és táncos műsorát láthatták a színpadon. Az előadások mindegyike nagy sikert aratott.

Aranykor Városi Nyugdíjas Klub énekkara Fotó: Rozsik Rita

A program ideje alatt a Magyar Vöröskereszt Komádi alapszervezetének munkatársai vércukor- és vérnyomás mérést végeztek. A műsorok első része után finom ebéddel vendégelték meg a résztvevőket, később tombolasorsolás is színesítette a napot. Lengőteke versenyt is rendeztek, amelynek helyezettjei kupával és oklevelekkel gazdagodtak. Az esemény jó hangulatú mulatozással zárult, valamint a 2017-es jubileumi találkozón elültetett Barátságfa mellett a Barátságtáblán folytatódott a megjelent klubok, egyesületek névtábláinak elhelyezése.

Rozsik Rita

Borítókép: A meghívott nyugdíjas klubtagok vezetői, Mike Zoltánnal (jobb szélen), az Aranykor Városi Nyugdíjas Klub elnökével

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában