Nyári tábor

2019.07.30. 11:37

Negyvenkét gyerek töltött egy felejthetetlen hetet Halápon

Immár hatodik éve szervezi meg a Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület az Összefogás a Gyermekekért elnevezésű tábort Halápon.

Fotó: olvasói felvétel

Ez alkalommal Gyergyószárhegyről és Székelyhídról (a Böjte Csaba által vezetett gyermekotthonokból), valamint Halápról érkeztek gyerekek a hagyományőrző táborba.

Minden évben kiválasztanak egy fő csapásirányt, amely a hagyományokról, az összetartozásról szól. Idén a résztvevők egy templomtúra (Kistemplom, Nagytemplom, Szent Anna Székesegyház) segítségével ismerhették meg Debrecen történetét, hagyományait, és azt, hogy miként is kapcsolódott be anno Debrecen a nagyvilág életébe. Természetesen a tanulás mellett nagyon sok vetélkedő, fürdőzés, tánc, móka és kacagás kísérte a közös együttlétet.

Fotó: olvasói felvétel

Egy héten át negyvenkét gyerek szíve dobbant egyszerre: együtt gondolkodtak, elfelejtették gondjaikat, és önfeledten játszottak, kikapcsolódtak. Az előző évekhez hasonlóan a tábor ismét elérte célját. Új ismeretségek, barátságok köttettek, a régiek pedig elmélyültek. A búcsú pillanatában megfogalmazódott a szervezőkben, hogy ezt nem szabad abbahagyni.

Berekméri Dalma

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában