Helyi közélet

2019.06.04. 09:37

Testvérgyülekezetet választottak Esztárban

Régi terve volt az egyházközségnek ez a kapcsolat.

Fotó: Nagyné kelemen Mónika

A kezdeményezés az előző tiszteletestől, Kolár Norbertnétől származott, a megvalósítás már Szabó Zsolt esztári és a testvérgyülekezet részéről Szövérffi István luka–ilencfalvi tiszteletesek feladata volt. (A település Székelyföld kapujában helyezkedik el, 95 százalékban magyarok lakják.)

Az istentiszteleten Szövérffi István igehirdetése után Szabó Zsolt tiszteletes kiemelte: – A szerződés célja, hogy egységünket és szeretetünket erősítsük minden földi körülménytől függetlenül. Mint egy nemzet tagjai, hittestvérként tekintsünk egymásra, és segítsük egymást közös céljaink megvalósításában – emelte ki. Szabó Zsolt tiszteletes egy hollóházi vázát és tányért adott át ajándékba Szövérffi Istvánnak, Horváth Sándorné gyülekezeti tag pedig saját kézimunkáját ajándékozta. Szövérffi Melinda, a luka–ilencfalvi lelkész felesége is ajándékkal köszönte meg a vendégszeretetet: úrasztali terítőt adott az esztáriaknak. A magyar és székely himnusz eléneklése után a templomkertben a két tiszteletes egy japán füzet ültetett el közösen, a barátság és a megállapodás jelképeként.

Nagyné Kelemen Mónika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában