renoválás

2019.06.08. 16:57

Pünkösd az Árpád téren

A felújítások nem zavarják meg a közösség tevékeny hitéletét.

Fotó: Matey István

Nemcsak kívülről újul meg az Árpád téri református templom, most éppen a templombelső re­noválása zajlik. Mindenki számára meglepetést jelentett, hogy az eddig festett díszítőelemektől mentesnek hitt templom mennyezetén egy festékréteg alatt színes motívumokat találtak. 1914. január 18-án szentelték fel a templomot, de nem tudni, mikor kerültek oda a református templomokban nem feltétlenül szokványos művészeti értékek. Lehetséges, hogy hamarosan fény derül a rejtélyre, az érintettek mindenesetre izgalmas történelmi kutatásnak néznek elébe. Ami a templom külső és belső felújításánál is fontosabb, az az, hogy az azt használó gyülekezet frissen és megújulásra készen gyarapodik.

Célba ért a jó szándék

A közelmúltban például sikerült két hajléktalan számára otthont teremteni, és őket a gyülekezetbe befogadni. Szeretettel várják azokat, akik közösségre, életük megújítására vágynak, és Istennel találkoznának. Kiváló alkalom lehet erre a pünkösdvasárnapi konfirmációs, úrvacsorás istentisztelet 9 órától vagy a hétfői alkalom, szintén 9-től. Lehet jelentkezni a gyermekeknek napközbeni elfoglaltságot nyújtó nyári táborba is, amely július második hetében lesz, és július 13-án családi nappal zárul egy lovastanyán. Fontos tudnivaló, hogy a templom felújítása miatt a gyülekezeti teremben lesznek az alkalmak, a Kassai út 12. szám alatt.

Berecz Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában