Elindult a munka

2019.06.06. 12:02

Felújítják a Sestakert közterületeit

Több mint 200 millió forintot költ a debreceni önkormányzat a városrész parkjaira, játszótereire, sportpályáira.

Fotó: Orosz Csaba

Új járdákat, sétányt alakítanak ki, frissítik a növényállományt, felújítják a sportpályákat és játszótereket a cívisváros sestakerti városrészében – jelentette be csütörtökön a helyszínen, a Thomas Mann utca és Mikszáth Kálmán utca által határolt tömbbelsőben Fodor Levente, a környék önkormányzati képviselője.

Fotó: debrecen.hu

Elmondta: a Zöld Város Program keretében megvalósuló lakótelepi közterület felújítások decemberben indultak a Libakertben, aztán a Dobozi lakótelep Víztorony utca mögötti részén, majd a Vénkertben folytatódott a munka.

 

Fodor Levente szavaiból az is kiderült, hogy Debrecen önkormányzata összesen csaknem 6 milliárd forintot költ a város lakótelepi közterületeinek korszerűsítésére.

A második ütem során

Szilágyi László, a Sestakert másik, északi részének önkormányzati képviselője azzal egészítette ki az elhangzottakat, hogy a beruházás második ütemében a Martonfalvi, Poroszlay utcák által határolta zöldterületen szintén rendbe hozzák a parkot, a játszóteret, a tájidegenek helyett őshonos fákat ültetnek. A rossz állapotú járdákat szintén újraburkolják. A munka néhány napon belül elkezdődik.

Fotó: Fotó: debrecen.hu

Az Újkert is sorra kerül

– A Zöld Város Program keretében még hátravan például az Újkert közterületeinek rendezése. Ez egy „nagyon nagy falat”, több százmilliós beruházás – ismertette Szilágyi László. Elmondta: amennyiben eredményes lesz a vonatkozó közbeszerzés, még a nyár folyamán abban a városrészben is munkához tudnak látni.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában