óvodafelújítás

2019.06.06. 21:27

Csodás fészekben nevelkedhetnek

Bár az összes óvodát nyilván nem láttuk a megyében, de biztos, hogy az egyik legtetszetősebbre a most felújított Gólyafészek Óvoda és Bölcsőde sikeredett Görbeházán.

Fotó: Tamás Nándor

Az eddig is otthonos intézmény nemrég egy sószobával gazdagodott, amelyben egészséges környezetben homokozhatnak, azaz „sómokozhatnak” a lurkók. A sószobában új asztalok, padok és játékok, valamint egy LED-es fényterápia várja mostantól a gyermekeket.

Gólyamotívumok

- A beruházás során megvalósult sószoba mellett a kerékpártároló bővítése és modernizálása, valamint új kerítés és ivókút megépítése, emellett a meseházikók és a játéktárolók felújítása is megtörtént – világosította fel a Naplót Giricz Béla Lászlóné polgármester. A helység vezetője nyitóbeszédében elmondta, a gyerekektől tudja, hogy megújult kerítés falai közé úgy jönnek, mintha egy mesebeli kastélyba térnének be. A kerítés új motívumai egyébként a község jelképállatára, a gólyára utalnak.

A 70 millió forint összköltségű, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében létrejött projektben egy közel 250 m2-es fedett belső udvar kialakítása is megtörtént, amely alatt a gyermekek a kedvezőtlen időjárásban is tudnak szabadlevegőn játszani.

Ezen a fedett játszóudvaron – melyet meg is szenteltek a jeles napon – tartották meg az ünnepélyes megnyitót, a ceremóniát pedig az ovisok zenés műsora tette teljessé.

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában