sajtótájékoztató

2019.06.23. 14:05

A magyarok adatait politikai haszonszerzésre használják

A Fidesz parlamenti frakcióvezető-helyettese úgy véli, Hadházy Ákos politikai haszonszerzés érdekében külföldre juttatta magyar emberek adatait.

Fotó: Napló-archív

Halász János vasárnapi debreceni sajtótájékoztatóján elmondta, egy homályos adatkezelő segítségével több százezer magyar állampolgár adata kerülhetett illetéktelen külföldi kezekbe.

Adatkezelő segítségével

– Az elmúlt napokban többször felszólítottuk Hadházy Ákost, hogy válaszoljon az aláírásgyűjtése során felmerült aggályokra. Elsősorban arra várunk választ, hogy kikhez kerültek a magyar állampolgárok adatai?

Azonban hiába kérdeztünk, mindezek ellenére az ellenzéki képviselő sumákol. Ami teljességgel azt bizonyíthatja, hogy Hadházy Ákos politikai haszonszerzés érdekében külföldre juttatta a magyar emberek adatait. Egy homályos adatkezelő segítségével több százezer magyar állampolgár adata kerülhetett illetéktelen külföldi kezekbe – mondta.

A frakcióvezető-helyettes felháborítónak tartja a történteket, a gyanú beigazolódni látszik: valójában adatbázisépítés, és politikai haszonszerzés állhat a háttérben. – További aggodalmak is felmerültek, a kudarccal végződött aláírásgyűjtést a baloldali pártok, különösen az MSZP és a Momentum is támogatták. A Fidesz teljességgel elfogadhatatlannak tartja, hogy Hadházy Ákos politikai haszonszerzés céljából külföldre juttatta a magyarok adatait – hangsúlyozta végül.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában