Hideg, hideg, melegszik

2019.05.31. 19:03

Nagyszabású felújítás kezdődik a vízműnél

Június 2-án, vasárnap, a késő esti órákban a Debreceni Vízmű Zrt. előre tervezett beruházási munkálatokba kezd, melynek során felújítják az I. vízműtelepi elektromos főelosztó berendezést.

Fotó: Pixabay

A rekonstrukció hetvenmillió forintot meghaladó értékben, saját forrásból finanszírozott, és előreláthatóan mintegy négy hétig tart – olvasható a vízmű holnapján megjelent közleményben.

Mint írják, a szakembereknek a tevékenység idejére az I. vízműtelepet üzemen kívül kell helyezni. A körülmények miatt a hálózatban a víznyomás minimálisan csökkenni fog, illetve az első időszakban víz elszíneződése, zavarossága is tapasztalható lesz, amely a közvetlen felhasználás előtti néhány perces csapnyitással elhárítható.

Az elszíneződést az áramlási irányok megváltozása, a csövek falán lerakódott vas-mangán réteg leválása okozhatja, mely az egészségre ártalmatlan.

Arra kérik a fogyasztókat, hogy – amennyiben a vízzavarosság több napon keresztül is fennáll – keressék a vízmű központi ügyeletét (tel.: 534-510 vagy e-mailben: [email protected]), így a szakemberek mihamarabb elvégzik a megfelelő hálózatöblítési munkálatokat.

Kérik továbbá azokat, akik a víztisztaságra fokozottan érzékeny berendezéseket használnak, tegyék meg a szükséges intézkedéseket az esetleges károk elkerülése érdekében. A kivitelezést követően az I. vízműtelepen található, több mint ötvenéves energetikai rendszer lecserélése után, egy energiatakarékos, jól szabályozott, megbízható üzemű rendszer fogja szolgálni tisztelt felhasználóink vízellátását – zárul a vízmű tájékoztatása.

Karbantartás miatt nem lesz meleg víz

Nem a fenti azonban az egyetlen, debreceni vízszolgáltatást érintő hír. A Debreceni Hőszolgáltató Zrt. honlapján közölte, hogy távhőrendszer-karbantartás miatt hétfőn és kedden az alább jelzett időintervallumokban és helyszíneken szünetelni fog a használatimelegvíz-szolgáltatás.

Június 3-án (hétfőn) 6-20 óráig

  • Böszörményi út 29-37,
  • Füredi utca 42, 46-64,,
  • Sinai Miklós utca 17-21, 23-27.
  • Június 4-én (kedden) 6-20 óráig

  • Sinai Miklós utca 17-21, 23-27
  • Füredi utca 42,

  • Domokos Lajos utca 29-31, 32-34, 33-35.
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában