Sajtótájékoztató

2019.05.20. 15:06

Közös listát indítanak

Európának egységesen és közösen kell fellépni a migráció kérdésben – jelentette ki dr. Tóth Bertalan EP–listavezető, az európai parlamenti választás kapcsán hétfőn a cívisvárosban tartott sajtótájékoztatón.

Fotó: Matey István

Az MSZP elnöke szerint a gyökerénél kell megoldani a migráció problémát. Olyan helyzetet kell teremteni, hogy ne kényszerüljenek az emberek elhagyni az otthonukat és elindulni Európa felé. Ez az út ami egyedül járható – hívta fel a figyelmet.

 

Dr. Gurmai Zita európai képviselőjelölt kijelentette: 240 ezer forintos minimálbért, 95 ezres európai minimumnyugdíjat és 48 ezres európia minimál családi pótlékot szeretnének. Hozzátette: a választók közös ellenzéki listát akartak, az MSZP–Párbeszéd összefogott, de nem rajtunk múlt, hogy a többi ellenzéki párt nem csatlakozott.

„Hazudnak” – a Fidesz reagálása

– A szocialisták mindig hazudnak. A kongresszusukon a bevándorláspárti Timmermanst éltették, most pedig Debrecenben a pártelnök teljesen másról beszélt. Az is hiteltelen, amikor hallgatnak. A Gurmai Zita által szajkózott baloldali blöff csupán az emberek megtévesztésére szolgál, mert nincsenek európai bérek, európai nyugdíjak, ahogyan európai családi pótlék sincs. Aki a szocialistáknak hisz, pórul jár – fogalmazott dr. Pósán László országgyűlési képviselő (Fidesz–KDNP) hétfőn az MSZP-s Tóth Bertalan és Gurmai Zita aznapi sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában