Helyi közélet

2019.05.01. 10:24

Könnyebben eljuthatunk Kabára

Kaba - Átadták a Kabánál a 4-es főút és a vasútvonal felett átívelő közúti felüljárót.

Kaba - Átadták a Kabánál a 4-es főút és a vasútvonal felett átívelő közúti felüljárót.

A kapcsolódó útcsatlakozások építésének befejezését követően április 30-án átadták a forgalomnak a 100. számú vasútvonal és a 4. számú főút felett átívelő kabai közúti felüljárót. A beruházásnak köszönhetően a várost – a korábbi szintbeni kereszteződést kiváltva − biztonságos átkelést biztosító különszintű átjárón keresztül lehet megközelíteni. A felüljárót a közúti forgalmat a gyalogos és kerékpáros forgalomtól elkülönítve alakították ki − tájékoztatta a Naplót a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A Püspökladány-Ebes vasútvonal 2017-ben kezdődött átépítése során az állomások között lévő nyíltvonali szakaszok, valamint Ebes állomás átépítése után ideiglenes forgalomba helyezéssel kerültek használatba az átépített szakaszok. Ezekkel a munkálatokkal párhuzamosan épült a 100. számú vasútvonal és a 4. számú főút felett átívelő kabai felüljáró, valamint a környékben lévő utak csatlakozásához szükséges felhajtók és lehajtók.

2020 végére befejezik

Az idén átépítik a kabai és a hajdúszoboszlói vasútállomást. A munkálatok során korszerűsítik a teljes vágányhálózatat és felsővezetéki rendszert, magasperonokat létesítenek, peronaluljárók, liftek, perontetők épülnek, megteremtve az akadálymentes állomási környezetet. 2020-ban a tervezett ütemezés szerint az állomási előterek (parkolók és kerékpártárolók, térvilágítás, biztonsági rendszerek kialakítása) átépítése, valamint az új elektronikus biztosítóberendezés és utastájékoztató rendszer kiépítése történik.

A Püspökladány-Ebes vasúti vonalszakasz teljes átépítése 2020 végén fejeződhet be. A beruházásoknak köszönhetően korszerű vasúti létesítmények szolgálják majd ki az utasok igényeit. A Püspökladány-Debrecen vasútvonal korszerűsítésének célja a szolgáltatási színvonal növelése, a menetidő csökkentése, megteremtve a biztonságos és környezetbarát közlekedés, együttesen a terület fejlődésének lehetőségét.

KZS


[related-post post_id="4220499"]

[related-post post_id="4221334"]

[related-post post_id="4168478"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában