Helyi közélet

2019.05.02. 14:53

Katasztrófahelyzetben és rajzversenyen remekeltek a nyíracsádiak

Nyíracsád - Mutatjuk, mi történt a napokban a hajdú-bihari községben.

Nyíracsád - Mutatjuk, mi történt a napokban a hajdú-bihari községben.

Elhozták az első helyet az acsádiak

Nemrégiben Nagyrábé adott otthont annak a sakkversenynek, ahol minden évben részt vesznek a nyíracsádi sakkbarátok is. Idén is érdemes volt elmenni, hisz felnőtt egyéniben Major Norbert, ifjúsági egyéniben Pósán Máté végzett az első helyen. A Major Norbert, Kerti László, Kerti Ádám, Aranyász Róbert alkotta csapat a 4. helyen végzett.

Virágot ültettek az ovisok

Április végén idén is virágot ültettek a település óvodásai a Föld napja alkalmából. Az önkormányzati közmunkaprogram segítségével helyben kinevelt palántákat kaptak a kicsik, amiket az óvónénik, no meg az apró kis kezek segítségével ültettek el az óvoda udvarán.

Katasztrófahelyzet, nekik ez nem gond

A nyíracsádi diákok Vajda Mária felkészítő vezetésével idén is a dobogón végeztek a megyei katasztrófavédelmi versenyen. A középiskolások, Kubicza Henrietta, Kerti János, Kiss Norbert, Piránszki Nándor 2., míg az általános iskolások Kerti Borbála, Piránszki Alexandra, Kiss Máté, Kovács Imre 1. helyezést értek el.

Díjnyertes boszorkány

Ez év tavaszán „Az otthonunkban elrejtőző boszorkány” címmel hirdetett rajzpályázatot a Vojtina Bábszínház. A nemrégiben kihirdetett nyertesek közt volt a nyírségi település 2. osztályos diákja, Nagy Blanka, aki részt vehetett családjával Az előszobaszekrény boszorkánya című előadáson. Kedves Zilahi Enikő

Nem dől be az átverésnek!

A csalogató, tisztességtelen reklámokra, és az internetes átverésekre hívta fel a fiatalok figyelmét az az országos rajzpályázat, melyre több mint 100 iskolából összesen 672 alkotás érkezett. Bálega Adrienn nyíracsádi diáklány 3. helyezést ért el rajzával, mellyel az internetes átverés veszélyire hívta fel a figyelmet.

KZE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában