Helyi közélet

2019.05.03. 11:25

Figaro a hallgatókkal: különleges előadás a Csokonai színpadán

Debrecen - A zeneművészeti kar opera-master szakos hallgatói mutathatják be tehetségüket.

Debrecen - A zeneművészeti kar opera-master szakos hallgatói mutathatják be tehetségüket.

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának hallgatói veszik át a stafétabotot a művészektől két előadás erejéig a Csokonai Színházban. A már korábban, opera szakon végzett, jelenleg a színházban dolgozó énekesek mellett – az egyetem szimfonikus zenekarának közreműködésével, Bolyky Zoltán vezényletével – az opera szakos hallgatók csillogtathatják meg tudásukat a darab főszerepeiben.

Színházi környezet

– Gemza Péter, a Csokonai Színház igazgatója nagyon nyitottan fogadott, amikor Lakatos Péter dékánnal megkerestük az együttműködés reményében.

A zeneművészeti kar és a színház vezetősége is egyetértett abban, hogy közös célunk az, hogy ezzel a koprodukcióval lehetőséget biztosítsunk arra, hogy mind az énekes, mind a hangszeres hallgatók igazi színházi környezetben szerezhessenek tapasztalatot az operajátszás terén”

– fogalmazott Hruby Edith.

A produkció művészeti és zenei vezetője hozzátette: az előadást hagyományteremtő szándékkal mutatjuk be, hiszen az ehhez hasonló együttműködések segítenek abban, hogy Debrecenben is kinevelhessünk olyan művészeket, akik megállják helyüket a legigényesebb operaprodukciókban is, és akik később akár csatlakozhatnak is a társulathoz, ezzel gazdagítva Debrecen kulturális életének frissességét és sokszínűségét.

Az előadást május 6-án, hétfőn és 7-én, kedden este 18 órától láthatják az nézők a Csokonai Színház nagyszínpadán.

PÁTZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában