Megérdemelték

2019.05.29. 16:33

Díj az orvostudomány helyi kiválóságainak

A kitüntetettek a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtották.

Fotó: Matey István

Kappelmayer Jánost a diagnosztikai, Berta Andrást a műtétes klinikai, Balla Józsefet a kísérletes orvostudományban elért eredményeiért tüntették ki hétfőn, a Debreceni Egyetemen.

Az egykori kiemelkedő professzorokról elnevezett Elischer Gyula- és Went István-emlékérmeket 2 évente, a Kettesy Aladár-emlékérmet 3 évente ítéli oda a kari tanács a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó orvosainak.

A diagnosztikai orvostudományban elért magas szintű eredmények elismerésére alapított Elisher Gyula-emlékérem és -jutalomdíj idei kitüntetettje Kappelmayer János egyetemi tanár lett, aki a Laboratóriumi Medicina Intézet igazgatója. Több mint három évtizedes tudományos munkája két területet ölel fel: a trombóziskutatást és -kivizsgálást, valamint az akut leukémiák diagnosztikáját.

A Kettesy Aladár-emlékérmet idén Berta András egyetemi tanár vehette át, aki a Szemészeti Tanszék vezetője. Az elismeréssel a műtétes klinikai orvostudományban elért eredményeit, gyógyító munkáját és oktató-kutató tevékenységét jutalmazták. A Went István-emlékéremben Balla József egyetemi tanár részesült, akinek ezáltal az életművét ismerték el.

Fotó: Matey István

A díjátadó után a kitüntetettek előadáson mutatták be az eddigi kutatómunkájukat és tapasztalataikat.

GYT

Borítókép: Kappelmayer János (balról), Balla József és Berta András

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában