Helyi közélet

2019.05.02. 18:29

Bűnmegelőzési tanácsok egy csésze kávé mellett

Derecske - A rendőrök a derecskei majálison várták az érdeklődőket.

Derecske - A rendőrök a derecskei majálison várták az érdeklődőket.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a Rendőrség közösen indított prevenciós programot Police Coffee néven, amely során a lakosok egy kávé elfogyasztása közben beszélgethetnek a bűnmegelőzési szakemberekkel a biztonságérzetüket leginkább befolyásoló helyzetekről, eseményekről.

A Police Coffee Hajdú-Bihar megyei első állomása május 1-jén Derecskén volt, olvasható a police.hu-n megjelent közleményben. A Derecskei Majális és Sportnapon a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai is várták az érdeklődőket. A helyszínen tájékoztatást adtak a vagyonvédelem, az áldozatvédelem, a családon belüli erőszak, a rendőrség iskolai bűnmegelőzési programjai, az internetbiztonság és a drogprevenció témakörökben.

A biciklivel érkezőknek lehetőségük volt járművük regisztrációjára, amely során egy fotóval együtt minden információ rögzítésre kerül a kerékpárról egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető adatbázisba. A nyilvántartási rendszer segítségével beazonosíthatóvá válnak a biciklik, és így azok lopás esetén nagyobb valószínűséggel visszakerülhetnek jogos tulajdonosához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában