Helyi közélet

2019.04.01. 11:22

„Sokan nem gondolnák, de kemény pszichés hadviselés” - Kő-papír-olló bajnokságot rendeztek Debrecenben

Debrecen - Szombat délután a Debreceni Egyetemen megrendezett 47. Medikus Kupa keretén belül a Gibbon Games csapata lebonyolította a Kő-Papír-Olló Magyar Bajnokság első selejtezőjét.

Debrecen - Szombat délután a Debreceni Egyetemen megrendezett 47. Medikus Kupa keretén belül a Gibbon Games csapata lebonyolította a Kő-Papír-Olló Magyar Bajnokság első selejtezőjét.

Az első három helyezett továbbjutott az országos bajnokságra, esélyt kapva, hogy ők képviselhessék hazánkat Stockholmban és Helsinkiben az Európa- és a világbajnokságon.

– Egy barátommal kitaláltuk, hogy csináljunk egy piknikestet a Citadella lábánál, ahol arra jutottunk, mi lenne ha feldobnánk az estét egy kis hagyományos kő-papír-olló játékkal – mesélt a kezdetekről Potocki Ferenc, a Kő-Papír-Olló Magyar Bajnokság főszervezője. Hozzátette, jelenleg azon is dolgoznak, hogy ott legyenek az Európai Szövetség alapítói között. A versenyre több mint száz nevezés érkezett. A jelentkezőket négy csoportra osztották, melyekből a nyolc legjobb jutott tovább, így meglettek a topversenyzők. A végjátékban 9 nyert meccsel állhatott a győztes a dobogó tetejére.

Nyitott szemmel

Az egyetem zöld gyepén megismerhettük a tavaly Londonban szervezett Európa-bajnokság Challenge bajnokát, a 24 éves vecsési Bernát Rolandot. A fiatal arról mesélt, milyen taktikával indult az előző évi versenyen. – Figyelni kell, hogyan játszanak az ellenfelek, akiknek sem a koruk, sem pedig a nemük nem mindegy, hiszen mindegyikőjük más-más stílusban játszik. Sokan nem gondolnák, de kemény pszichés hadviselés, főleg amikor 3–5 órát kell állni és koncentrálni – árulta el a magyar bajnok. Megtudtuk, itthon nem igazán lehet megélni a jelenleg még kocsmasportnak számító játékból, ám Ázsiában és Amerikában több millió forintnak megfelelő összeg ütheti a markát a győztesnek.

ND

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában