Helyi közélet

2019.04.06. 17:13

Főpályaudvar: jelenleg ennyi a rendelkezésre álló összeg

Debrecen - Ahogy arról korábban beszámoltunk, a kormány határozatban rendelte el, hogy több más intermodális központ mellett a debreceni fejlesztést is <a href="/felul-kell-vizsgalni-a-debreceni-fopalyaudvar-terveit/4112798" target="_blank" rel="noopener">felül kell vizsgálni</a>.

Debrecen - Ahogy arról korábban beszámoltunk, a kormány határozatban rendelte el, hogy több más intermodális központ mellett a debreceni fejlesztést is felül kell vizsgálni.

A döntés a cívisváros januári közgyűlésén is előkerült, mint téma, akkor Papp László polgármester kifejtette: a debreceni intermodális központ fejlesztésének szükségszerűségét senki sem vitatja.

A kormány álláspontja, hogy a terv felülvizsgálat után egy új koncepciót kell kidolgozni, ezt a debreceni önkormányzat és a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. együttműködve meg fogja tenni”

- mutatott rá akkor a városvezető.

A MátészalkaLeaks blog nemrég megkérdezte a NIF Zrt-t, van-e anyagi forrás a debreceni intermodális központ építésére. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az oldalnak adott válaszában azt írta, jelenleg 22,05 milliárd forint áll rendelkezésre az új főpályaudvar megvalósítására.


[related-post post_id="4122489"]

[related-post post_id="4112798"]

[related-post post_id="4046294"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában