Helyi közélet

2019.04.05. 14:54

Debreceni éremeső az OTDK-n

Debrecen - Taroltak a Debreceni Egyetem hallgatói 34. Országos Tudományos Diákköri Konferencián. Az ifjú kutatók két első, valamint egy második és két harmadik helyet zsebeltek be a Testnevelés- és Sporttudományi Szekcióban.

Debrecen - Taroltak a Debreceni Egyetem hallgatói 34. Országos Tudományos Diákköri Konferencián. Az ifjú kutatók két első, valamint egy második és két harmadik helyet zsebeltek be a Testnevelés- és Sporttudományi Szekcióban.

A Debreceni Egyetemről összesen 14 hallgató vett részt ezen az idei OTDK Testnevelés- és Sporttudományi Szekciójában, melynek a Testnevelési Egyetem nemrég átadott új épülete adott otthont március 28-30. között. A Sporttudományi Koordinációs Intézetet 4 testnevelés szakos hallgató képviselte, akik valamennyien érdekes és időszerű témát választottak, és annak ellenére, hogy első alkalommal mutatták be kutatásukat bemutatni, kiválóan szerepeltek – írja a hirek.unideb.hu.

Az egyik legnagyobb siker Katona Péter 2. évfolyamos német-testnevelő tanár szakos hallgató nevéhez fűződik, aki az „Egy rögös út a csillagokig. A szegénység, mint motivációs tényező a sport világában” című pályamunkájával a Testnevelés és társadalomtudomány szekcióban első helyezést ért el. Témavezetője Lenténé Puskás Andrea.

Kiválóan szerepelt még Donka Dorottya Bianka testnevelés-matematika tanár szakos hallgató a „Fizikai aktivitás és stressz -a stresszmérés metodológiai problémáinak vizsgálata irodalomelemzéssel” című, Makra Gabriella matematika-testnevelő tanár szakos hallgató pedig „A rendszeres testedzés immunreguláló és kognitív képességekre gyakorolt hatásának összehasonlító elemzése fiatal felnőtt és szépkorú felnőtteken” című kutatásával. Mindkét hallgató munkáját Balogh László témavezető segítette.

Bíró Melinda témavezető tanítványa, Bihari Dávid Tamás földrajz-testnevelő tanár szakos hallgató „A leendő testkulturális szakemberek életmentéssel, vízből mentéssel kapcsolatos tudása” című kutatásában szintén egy aktuális témát dolgozott fel.

A Gazdaságtudományi Kar tíz hallgatója közül a legjobb eredményt Szikszai-Németh Ketrin 2. évfolyamos vezetés és szervezés mesterszakos hallgató érte el Nagy Adrián témavezető irányítása alatt. A „Personal brandingre épülő marketing stratégia alkalmazása a sportban” című kutatásával első helyezett lett a Sportmenedzsment, sportgazdaság szekcióban.

Ugyanebben a kategóriában Bögös Tímea 3. évfolyamos sportszervező szakos hallgató „A fizikai aktivitás szerepe a munkavállalók egészségének megőrzésében” című témája második helyezést ért el. Témavezetője Bácsné Bába Éva.

Az előkelő harmadik hellyel jutalmazta továbbá a zsűri Mórik Kornélia Veronika 1. évfolyamos sportközgazdász szakos hallgató „A termékfejlesztés szükségességének bizonyítása egy, a vízalatti sportokhoz használt magyar sporttermék piacának vizsgálatával” című és Baranyai Szabolcs 2. évfolyamos sportközgazdász szakos hallgató „Az e-Sport magyarországi helyzetének és megítélésének vizsgálata a játékosok szemszögéből” című munkáját. Témavezetőik Müller Anetta és Ráthonyi Gergely Gábor.

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában