Helyi közélet

2019.04.08. 14:59

C-vitamint és narancsot is kaptak a donorok

Debrecen - Szent-Györgyire is emlékeztek a donorok a Vöröskereszt önkénteseivel és munkatársaival április 4-én, a hó eleji naplós nosztalgia véradáson.

Debrecen - Szent-Györgyire is emlékeztek a donorok a Vöröskereszt önkénteseivel és munkatársaival április 4-én, a hó eleji naplós nosztalgia véradáson.

A C-vitamin világnapjára esett április első csütörtöke, és mint minden hónap első csütörtökén, a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete kolbásszal, sörrel kísért nosztalgia véradásának adott otthont a Hajdú-bihari Napló Székháza.

Az aszkorbinsav ünnepének alkalmából mindenki, aki aznap jelentkezett vért adni, C-vitamint és narancsot kapott ajándékba – írja közleményében a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete. Ám nemcsak az egészséges életmódra, a vitamin fontosságára emlékeztették a segítő szándékú embereket a vöröskeresztesek, hanem a kémiai anyag felfedezőjére, Szent-Györgyi Albertre is. A 21 megjelent donort érdekelték a magyar Nobel-díjas kutatónak és akadémikusnak a gondolatai, idézetei, tudományos és személyes életútja, amelyekről falitáblán olvashattak a helyszínen. Az áprilisi naplós véradáson személyéről és munkásságáról beszélgethettek azok a hősök, akik vérükből-testükből rendszeresen felajánlanak egy kis részt, hogy segítsenek embertársaikon. Örömmel vesszük, hogy ez az önzetlen adomány nekik is javukra válik, hiszen a véradást orvosi ellenőrzés előzi meg, majd követi: alapvető, életmentő szűréseken esik át levett vér.

Az ajándékokat adományozóknak köszönhetően adhatta át a szervezet. A Nap Patika C-vitaminnal, a Baromfiudvar Kft. kolbásszal és a Tesco az innivalóval támogatta a közérdekű ügyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában