Helyi közélet

2019.04.11. 07:28

360 fokos videó: gyakorlat teszi a horgászt!

Szentpéterszeg - „A horgászat maga nem egyszerű dolog, de nem szabad elkeseredni, ha nem fogtunk semmit a nap végén” – vallja a horgászegyesület elnöke.

Szentpéterszeg - „A horgászat maga nem egyszerű dolog, de nem szabad elkeseredni, ha nem fogtunk semmit a nap végén” – vallja a horgászegyesület elnöke.

Berettyóújfalutól hét kilométerre, a megye délkeleti csücskében terül el a csaknem 1200 lakost számláló Szentpéterszeg. A falu végén „titkos kertként” tárul a szemünk elé a nádas övezte, gyönyörű Holt-Berettyó tó, körötte jurtaformájú filagória, bográcsállványok, lócák és fabódék. A nyár és a horgászszezon közeledtével célul tűztük ki, hogy elsajátítjuk a pecázás minden csínját-bínját. A verőfényes napsütés és tavaszias kellemes meleg pedig tényleg kedvezett annak, hogy belevessük magunkat a horgászat elméleti, majd gyakorlati részébe. A tónál segítségünkre volt Tornyi Lajos, a helyi horgászegyesület elnöke.

– Az állóvíz kettő hektár, melyben ragadózó és békés halak egyaránt megtalálhatók, köztük a csuka, süllő, ponty, amur, továbbá a keszegfélék. A horgászat maga nem egyszerű dolog, de nem szabad elkeseredni, ha nem fogtunk semmit a nap végén; a lényeg, hogy kint vagyunk a természetben – mesélte kedvesen, egyben biztatásképp az elnök. Majd kijelentette: – Ez a természetszerető emberek sportja! A táj önmagáért beszél, aki csendre, nyugalomra és békességre vágyik, az egy ilyen helyen megtalálja, sőt rádöbben, hogy a horgászat, valamint halfogás tizedrangú dolog – mesélte. Igaza volt; a friss levegő, a csicsergő madarak, a fülbemászó csend és nyugalom megbabonázza az embert a tó partján.

A cikk folytatását elolvashatja a Hírek 360 oldalán.

- Nagy Dóra / Hírek 360 -


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera háta mögött! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!


[related-post post_id="4132382"]

[related-post post_id="4177321"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában